Ο ανταγωνισμός ανάμεσα σε Android OS και Windows OS. Ποιός προηγείται

1122
Με το Android OS να είναι πλέον εγκατεστημένο σε εκατοντάδες εκατομμύρια συσκευές παγκοσμίως, ήταν αναμενόμενο ότι κάποτε θα φτάναμε στη σημερινή ανακοίνωση από την StatCounter.

Η γνωστή εταιρεία αναλύσεων παρουσίασε νέα στατιστικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το Android OS έχει περάσει πλέον στην πρώτη θέση των λειτουργικών συστημάτων, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις επισκέψεις στο Internet.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο Μάρτιο η συνολική επισκεψιμότητα στο Internet έγινε από συσκευές Android κατά 37.93%, ενώ στη δεύτερη θέση ακολουθούν οι συσκευές με Windows σε ποσοστό 37.91%. Το γεγονός ότι το Android OS ξεπέρασε το Windows OS είναι εντυπωσιακό αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι το 2012 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν μόλις στο 2.4%.

Όπως αναφέρει ο CEO της StatCounter, Aodhan Cullen,

“Είναι ένα πολύ σημαντικό ορόσημο στην ιστορία της τεχνολογίας και το τέλος μιας εποχής. Σηματοδοτεί το τέλος της παγκόσμιας κυριαρχίας της Microsoft που κρατούσε από τη δεκαετία του 80′”

Κρατήστε, ωστόσο, ότι το ποσοστό αφορά συνολικά κάθε είδους συσκευή (desktops, laptops, smartphones, tablets κλπ.), διότι καθαρά στην κατηγορία των desktops εξακολουθεί να προηγείται η Microsoft με ποσοστό 84%.

techgear.gr