Αλεξανδρούπολη: Οδηγός «Ζωής» από την περιφέρεια ΑΜΘ. Διαβάστε για την πολύ σημαντική εκδήλωση

1121
Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας στις 7 Απριλίου, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, διοργανώνει την ίδια ημέρα εκδήλωση για την παρουσίαση του «Οδηγού Εθελοντικής Αιμοδοσίας, Δωρεάς Μυελού των Οστών, Ομφαλικού Αίματος και Οργάνων», στις 19:00, στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ, στην Αλεξανδρούπολη.  

Πρόκειται για έναν Οδηγό «Ζωής» που εκδόθηκε με κύριο σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία, τη δωρεά μυελού των οστών, ομφαλικού αίματος και οργάνων.

Την επιμέλεια έκδοσης του Οδηγού ανέλαβε ο Κοινωνικός Τομέας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, έχοντας τη συνδρομή του Κέντρου Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου και της Ένωσης Συλλόγων και Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών Έβρου.

Ο Οδηγός θα διανεμηθεί σε δημόσιες υπηρεσίες και φορείς του τομέα υγείας.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

 

Πρόγραμμα εκδήλωσης

Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017

 

  • Χαιρετισμός του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημητρίου Πέτροβιτς
  • Τοποθετήσεις:
    • Γεώργιος Μαρτίνης – Διευθυντής του Κέντρου Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης
    • Παναγιώτης Βάρναλης – Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου
    • Αναστάσιος Κοντακίδης – Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων και Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών Έβρου
  • Παρουσίαση Οδηγού: Μαρία Καδόγλου – Κοινωνική Λειτουργός, Υπάλληλος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Έβρου
  • Προβολή ενημερωτικού υλικού (ενημερωτικά spot) από ομάδα φοιτητών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και την ομάδα νέων του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης