Διδυμότειχο: Προκαλεί ο ψευδομουφτής της Ξάνθης: Μιλάει για τουρκική μειονότητα και «βλέπει» γκιουλενιστές (video)

1405
«Θύελλα» αντιδράσεων προκαλεί ο ψευδομουφτής της Ξάνθης, μετά την σύλληψη του ιμάμη από τις αρχές και τον εντοπισμό ενός ολόκληρου οπλοστασίου σε μουσουλμανικό τέμενος στο χωριό Ηλιόπετρα του δήμου Τοπείρου.

Ο Αχμέτ Μετέ σε δηλώσεις του, στην τηλεόραση του «Alpha», συνδέει τον εντοπισμό των όπλων με την καταστροφική πυρκαγιά στο Μεγάλο Τέμενος του Διδυμότειχου, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για τουρκική μουσουλμανική μειονότητα στη Δυτική Θράκη.

Ο ίδιος μάλιστα αφήνει υπόνοιες ότι πίσω από το οπλοστάσιο του τεμένους βρίσκονται οπαδοί του Γκιουλέν, προκαλώντας έντονη ανησυχία στις αρχές, μιλώντας για «παιχνίδια στην Ευρώπη που κατευθύνοτναι από το ίδιο χέρι».

«Ξαφνικά στο Διδυμότειχο κάηκε το τζαμί και τώρα όπλα στο τζαμί. Μήπως τα παιχνίδια στην Ευρώπη, κατευθύνονται από το ίδιο χέρι;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αχμέτ Μετέ, αφήνοντας αιχμές για στημένα παιχνίδια.

«Να ξέρουν, ορισμένοι, ότι η μουσουλμανική τουρκική μεινότητα της δυτικής Θράκης δεν ενέχεται την τρομοκρατία. Απ’ όπου κι αν προέρχεται. Δεν γίνεται αποδεκτή», καταλήγει.

Ο ιμάμης που συνελήφθη για παράνομη οπλοκατοχή, αφέθηκε την Τετάρτη (29/3) ελεύθερος μετά την απολογία του στον εισαγγελέα.

Πηγή: http://www.newsbomb.gr/