Πωλούσε πινακίδες κυκλοφορίας μέσω διαδικτύου

874

Δικογραφία σε βάρος 73χρονου σχηματίστηκε από την αστυνομία, με την κατηγορία ότι πουλούσε πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων μέσω ιστοσελίδας αγοραπωλησιών.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης αξιοποιήθηκαν στοιχεία των γερμανικών Αρχών, σύμφωνα με τα οποία χρήστης ιστοσελίδας αγοραπωλησιών διέθετε προς πώληση, μέσω αγγελίας, πινακίδα κυκλοφορίας οχήματος, που έχει εκδοθεί από τις ελληνικές Αρχές.

Ακολούθησε έρευνα και μετά από ανάλυση των δεδομένων – στοιχείων της υπόθεσης και επικοινωνίας με τη διαχειρίστρια εταιρεία της ιστοσελίδας, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 73χρονου στην υπόθεση.

Παράλληλα εντοπίσθηκαν αγγελίες που αφορούσαν στην πώληση ακόμη πέντε πινακίδων κυκλοφορίας, από τις οποίες η μία είχε εκδοθεί στο όνομα του δράστη και είχε δηλωθεί από τον ίδιο ως κλαπείσα-απολεσθεσα.

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του 73χρονου, σε περιοχή της Αττικής, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (37) πινακίδες οχημάτων, (10) αυτοκόλλητα σήματα ΚΤΕΟ, ευρωπαϊκό σήμα – αυτοκόλλητο και (3) σκληροί δίσκοι.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική αρχή.

 

imerisia.gr