Ψηφίστηκε η τροπολογία για τους δασικούς χάρτες

942

Υπερψηφίστηκε χθες το βράδυ κατά πλειοψηφία, η τροπολογία που είχε κατατεθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σύμφωνα με την οποία παρατείνεται απο τις 60 στις 105 μέρες το διάστημα υποβολλής αντιρρήσεων στους αναρτημένους δασικούς χάρτες.

Με νομοτεχνική βελτίωση που προστέθηκε κατα την συζήτηση, η διάταξη καταλαμβάνει και τις εκκρεμείς κατά την 22/3/2017 διαδικασίες, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα, μέχρι την δημοσίευση του νόμου σε ΦΕΚ, στους δασικούς χάρτες που αναρτήθηκαν στις 13 Ιανουαρίου και η προθεσμία υποβολής των αντιρρήσεων λήγει την 23-3-2017 (π.χ. Μεσσηνίας, Ηλείας).

Η τροπολογία ήταν ενταγμένη στον νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για την κύρωση μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Αζερμπαϊτζάν, στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών και της ενεργειακής αποδοτικότητας, το οποίο επίσης υπερψηφίστηκε στη Βουλή.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου ψήφισαν όλα τα κόμματα, πλην του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής που δήλωσαν ότι καταψηφίζουν. Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ενώ καταψηφίστηκε απο τα υπόλοιπα κόμματα.

Δείτε τα Πρακτικά της συνεδρίασης

Δείτε το Σ/Ν μετά την ψήφιση των άρθρων

dasarxeio.com