Με πολύ χορό γιόρτασαν στο Dortmund οι Έλληνες την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

863

Μια ακόμα Εορταστική εκδήλωση
η Εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Dietrich -Keuning -Haus στο Dortmund, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ποντίων και περιχώρων “Ξενιτεας”.
Αρκετός κόσμος και πολλοί καλεσμένοι παρευρέθηκαν σε αυτήν την εορταστική Εκδήλωση αφιερωμένη στους μεγάλους αλησμόνητους ήρωες και Αγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης .

Την έναρξη του Προγράμματος άνοιξε ο Δρ. Πατήρ Φιλόθεος με μια σύντομη δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση τους αλησμόνητους αγωνιστές και ήρωες της Πατρίδας μας.
Στην συνέχεια ακολούθησε μια σύντομη ευχαριστήρια ομιλία του Προέδρου του Συλλόγου Ποντίων ” Ξενιτεας ” , και την σκιταλη παρέδωσε απευθείας στον πρόεδρο του θρακιώτικου Συλλόγου – Lüdenscheid , Αθανάσιο Μουταφη ο οποίος ευχαρίστησε με την σειρά του , το κάλεσμα αυτής της ενδοξης – ιστορικής και εθνικής ημέρας , τονίζοντας παράλληλα όλους να διατηρούμε πάντοτε ασβεστους στην καρδιά μας την εθνική μας ταυτότητα , πίστη και Παράδοση.

Ακολούθησε το χορευτικό τμήμα του Θρακιώτικου συλλόγου στους χορούς :
Τραμπανιστος , Σιώπκος, Σφαρλής , και έκλεισε με Μπαϊντουσκα.
Συνέχισαν τα χορευτικά Αμαλία -Hagen ,
το χορευτικό Bochum /Castrop-Rauxel , με διάφορους Παραδοσιακούς ρυθμούς από όλη την Ελλάδα, και τέλος έκλεισε την αυλαία το χορευτικό του Ποντιακού Συλλόγου “Ξενιτεας”.
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με λαϊκό πρόγραμμα και γλέντι που κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες και σήμανε τον τερματισμό της εορταστική εκδήλωσης.
Τα έσοδα αυτής της βραδιάς έχουν ως σκοπό να διατεθούν για την άμεση στήριξη του Ελληνικού σχολείου του Dortmund.

Χρόνια -πολλά σε όλο τον Ελληνισμό , την Ελευθερία , την ανεξαρτησία αλλά και την Ελληνική υπερηφάνεια της Πατρίδος.

Το Δ/Σ του Συλλόγου ευχαριστεί και συγχαίρει θερμά τα παιδιά του χορευτικού και τον Άξιο Χοροδιδασκαλο , Κ. Γιάννη Χατζουδη.

 

 Με πολύ χορό γιόρτασαν στο Dortmund οι Έλληνες την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Με πολύ χορό γιόρτασαν στο Dortmund οι Έλληνες την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.