Γιατί το Εθνικό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020 παραμένει στα χαρτιά;

1041
Γραπτή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσαν 34 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ανάμεσά τους και ο Βουλευτής Έβρου Αν. Δημοσχάκης, για το γεγονός ότι το Εθνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020 εξακολουθεί να παραμένει στα χαρτιά.

Αυτό σημαίνει ότι ούτε ένα ευρώ επιδοτήσεων από το συνολικό του προϋπολογισμό των 523,4 εκατ. ευρώ δεν έχει διατεθεί για την ανάπτυξη της ελληνικής αλιείας, του κλάδου των υδατοκαλλιεργειών και την ενίσχυση παραθαλάσσιων και νησιωτικών περιοχών.

Όπως τονίζεται στην Ερώτηση είναι απαράδεκτο και αυτό το πρόγραμμα να λιμνάζει στα ταμεία των Βρυξελών και να στερείτε η εθνική μας οικονομία από πολύτιμους πόρους που έχουν πολλαπλασιαστικό χαρακτήρα για την τόνωση των τοπικών κοινωνιών και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Μεταξύ άλλων οι Βουλευτές ρωτάνε τον Υπουργό πότε θα προκηρυχθούν τα προγράμματα του ΕΠΑλΘ προς όφελος των Ελλήνων αλιέων και της ελληνικής υπαίθρου και ποιος είναι ο προγραμματισμός για την εφαρμογή αυτών των προγραμμάτων.