Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τόσοι πολλοί θηλυκοί χαρακτήρες της Disney φορούν μπλε;

1556
Συνήθως όταν βλέπω μια ταινία της Disney, το κάνω για τη νοσταλγία, την φανταστική μουσική και την ιστορία που έχει να πει. Που και πού, παίρνω μια βαθιά αναλυτική ματιά στην ταινία και την τεμαχίζω σε κάθε μικρή λεπτομέρεια.

disney-mple-koritsia

Μερικοί άνθρωποι, όμως, κάνουν ακριβώς αυτό, το οποίο είναι καταπληκτικό! Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να το κάνω εγώ! Μερικοί πολύ προσεκτικοί παρατηρητές εντόπισαν ότι πολλοί χαρακτήρες της Disney φορούν μπλε ρούχα και αποφάσισαν να καταλάβουν γιατί συμβαίνει αυτό.

Εδώ είναι όλες οι απαντήσεις!

Αν το παρατηρήσετε, μερικοί από τους αγαπημένους μας γυναικείους χαρακτήρες της Disney φορούν το μπλε χρώμα.

Όλοι αναγνωρίζουν το μπλε πρόχειρο φόρεμα της Belle, στο κινούμενο σχέδιο αλλά και στην ταινία «Η Πεντάμορφη και το Τέρας».

Η Αλίκη φοράει ένα μπλε φόρεμα σε ολόκληρη το κινούμενο σχέδιο «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων».

Η Σταχτοπούτα φοράει ένα εντυπωσιακό μπλε φόρεμα όταν πηγαίνει στο χορό.

Τι σημαίνουν λοιπόν όλα αυτά τα μπλε; Λοιπόν, το χρώμα χρησιμοποιείται για να συμβολίσει την ελευθερία και την περιπέτεια.

σταχτοπούτα

Το μπλε είναι στερεοτυπικά γνωστό ως «αγορίστικο» χρώμα (που όλοι γνωρίζουμε, ότι δεν είναι ισχύει πια). Παρόλα αυτά, όταν βλέπουμε μια ηρωίδα να φορά μπλε, την βλέπουμε ως ανεξάρτητη και αξιόπιστη.

“Προσθέτει δύναμη στον χαρακτήρα, δίνοντας μπλε,” λέει η Leatrice Eiseman, Διευθυντρια του Pantone Color Institute. “Είναι ένας πολύ κομψός τρόπος για να πεις: «Ναι, αλλά οι νέες γυναίκες, τα νεαρά κορίτσια, μπορούν να έχουν επίσης εξουσία».

Βγάζει αρκετό νόημα, δεδομένου ότι βλέπουμε αυτούς τους χαρακτήρες να κάνουν σπουδαία πράγματα στις ιστορίες τους. Αν παρατηρήσετε καλύτερα όμως, θα συνειδητοποιήσετε ότι δεν είναι το μόνο τα στούντιο της Disney που το κάνουν αυτό.

Αν θυμάστε, η Dorothy από το The Wizard of Oz φοράει μπλε επίσης.

disney-mple-koritsia

Θα παρακολουθούμε τις ταινίες πολύ πιο προσεκτικά τώρα που ξέρουμε τι συμβολίζει το μπλε χρώμα.

Πηγή:http://www.dailystories.gr/