Έκθεση Ζωγραφικής-Αγιογραφίας Στράτου Ιωαννίδη στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

1412
Ο καλλιτέχνης Στράτος Ιωαννίδης γεννήθηκε το 1973 και ζει με την οικογένεια του στην Αλεξανδρούπολη.  Ζωγραφίζει συστηματικά από πολύ μικρή ηλικία.

emth-ioannidis

Σπούδασε Διοίκηση επιχειρήσεων Marketing στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και παράλληλα ασχολήθηκε με την ζωγραφική και την αγιογραφία δίπλα σε σπουδαίους δασκάλους του είδους όπως ο Δ. Βάσσος και ο κ. Γεωργιάδης. Οι αγιογραφίες του κοσμούν ναούς τόσο στον Έβρο όσο και στη Ροδόπη και οι φορητές εικόνες που έχει δημιουργήσει ταξιδεύουν στην Ελλάδα και σε χώρες όλου του κόσμου.

Τώρα επιχειρεί, με την βοήθεια του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης, την πρώτη του ατομική ζωγραφική έκθεση με θέμα «Βήματα στον Έβρο». Κάποια στιγμή όλοι μας επιζητούμε μια μικρή διαφυγή από την καθημερινότητα και από τις γκρίζες εικόνες του αστικού τοπίου. Έτσι ψάχνουμε να βρούμε μέρη που μας ηρεμούν και τοπία που μας ταξιδεύουν. Εμπνευσμένος από δέντρα, λιβάδια και βουνά, θάλασσα και ουρανό ο καλλιτέχνης μας ταξιδεύει στον Έβρο απεικονίζοντας τοπία ζωντανά.

Ο καλλιτέχνης καταφέρνει, με την έντονη χρωματική του παλέτα, να αιχμαλωτίσει αυτές τις ομορφιές, να ενισχύσει τις μνήμες που όλοι έχουμε αποκτήσει κάνοντας κάποια βήματα στον  Έβρο.

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Τετάρτη 29 Μαρτίου στις 20:00, στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, 14ης Μαΐου 63, θα ξεκινήσει 27 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τις 9 Απριλίου. Η έκθεση είναι ανοικτή για το κοινό όλη την εβδομάδα και τα Σαββατοκύριακα, από τις 9 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα.