Δεν λειτουργεί ο ανελκυστήρας στο Π.Γ.Ν Αλεξανδρούπολης

1072
Με τα χέρια πάνω σε ένα καρότσι ή σε καρέκλα μεταφέρονται από όροφο σε όροφο οι ασθενείς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης εδώ και πολλούς μήνες…

Ένα πανεπιστημιακό νοσοκομείο με δυναμικότητα 650 κλινών, το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, λειτουργεί εδώ και πολλούς μήνες χωρίς ανελκυστήρα.

Κι αν οι γιατροί και οι νοσηλευτές κάνουν απλά …γυμναστική, οι ασθενείς που βρίσκονται σε φορείο ή τροχήλατη καρέκλα ή ακόμα είναι ηλικιωμένοι με κινητικά προβλήματα περνούν έναν αληθινό Γολθοθά όταν πρέπει να ανέβουν ή να κατέβουν έναν όροφο.

Οι εργαζόμενοι έχουν κάνει εδώ και μήνες σχετικές διαμαρτυρίες αλλά κανείς δεν λύνει το σοβαρό αυτό πρόβλημα που -αν και μπορεί να προκαλέσει χαμόγελα στην αρχή καθώς αρνούμαστε να το πιστέψουμε- στην συνέχεια προκαλεί θυμό για την πλήρη απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Να επισημάνουμε, ότι εκτός από το πρόβλημα με τον ανελκυστήρα, το πανεπιστημιακό Αλεξανδρούπολης έχει και πολλές ελλείψεις όπως όλα τα μεγάλα νοσοκομεία. Και το ζήτημα με τον ανελκυστήρα είναι το “κερασάκι στην τούρτα” της ταλαιπωρίας που περνούν εργαζόμενοι, ασθενείς και επισκέπτες.

Η εικόνα να σηκώνουν 4 άνδρες ένα καρότσι με ασθενή και να το ανεβάζουν αγκομαχώντας  έναν όροφο, είναι άλλωστε καθημερινή και επαναλαμβανόμενη στο δημόσιο αυτό ίδρυμα.

πηγή