ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

991

Αξιότιμοι συνάδελφοι,

 

Όπως θα έχετε κι εσείς διαπιστώσει ήδη από την αρχή της τρέχουσας θητείας του Δημοτικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΝΑΣΑ κος Παύλος Μιχαηλίδης, έχει εισάγει νέα ήθη στον κώδικα συμπεριφοράς του δημοτικού συμβούλου εντός και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δια του ψευδούς και συκοφαντικού του λόγου, ο δημοτικός αυτός σύμβουλος περιφερόμενος καθημερινά σε όποιο ΜΜΕ του δίνει βήμα καθώς και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχει καταστεί συνώνυμο της παραπληροφόρησης και βασική τροχοπέδη στην ομαλή διεξαγωγή των συνεδριάσεων του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

Πολλές φορές μάλιστα υπερβαίνοντας τα «εσκαμμένα», αποδεικνύει ότι ακόμη και μετά από 2,5 και πλέον έτη συμμετοχής του στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν διαθέτει συναίσθηση της σοβαρότητας και υπευθυνότητας που απαιτεί η ιδιαίτερα τιμητική θέση του δημοτικού συμβούλου, αλλά ούτε και πολιτική ευπρέπεια.

Έτσι λοιπόν, μετά την τοποθέτηση των νέων προσώπων στην νέα δημοτική αρχή και αμέσως μετά την εκλογή του νέου Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, το ίδιο κιόλας βράδυ, προέβη εκ νέου και για πολλοστή φορά, στην έκδοση και δημοσίευση ενός ακόμη ψευδούς και συκοφαντικού δελτίου τύπου στο οποίο εκτός των άλλων φαιδρών αναφέρεται: «…η επιλογή του άπειρου και χωρίς καμία επιστημονική επάρκεια κ. Γκοτσίδη, ο οποίος με απόφαση του κ. Λαμπάκη, αντικατέστησε στην θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου τον Θεόδωρο Αγγλιά!!!»

Κατ’ αρχήν επισημαίνω ότι πουθενά δεν αναφέρεται ως τυπικό προσόν για την πλήρωση της θέσης του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, η εμπειρία και η επιστημονική επάρκεια. Άλλωστε, ο Πρόεδρος εκλέγεται και δεν τοποθετείται.

Εν συνεχεία σας αναφέρω ότι ο υπογράφων την παρούσα και νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είναι κάτοχος των παρακάτω τίτλων σπουδών: Πτυχίου ΤΕΦΑΑ του Εθνικού & Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών, Οικονομικών του Παν/μίου Βελιγραδίου Σερβίας, Τίτλου Εξειδίκευσης στη Χρηματοοικονομική Διοίκηση του Εθνικού & Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών, Νομικής του Παν/μίου Βελιγραδίου Σερβίας, ισότιμου και αναγνωρισμένου από το ΔΟΑΤΑΠ μετά από εξετάσεις στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Παν/μίου Θράκης. Θυμίζω επίσης, ότι ο υπογράφων διετέλεσε επί 5 μήνες Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης στην αρχή της τρέχουσας δημοτικής θητείας. Αυτά όσον αφορά την επιστημονική μου επάρκεια και την εμπειρία – απειρία μου, εκτός εάν ο εν λόγω δημοτικός σύμβουλος δεν κατανοεί επαρκώς την ελληνική και εννοεί κάτι διαφορετικό με τις λέξεις «επιστημονική επάρκεια» και «εμπειρία».

(Αναφορικά με τα λοιπά στοιχεία μου και την εργασιακή μου εμπειρία, το βιογραφικό μου σημείωμα είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο και προσβάσιμο σε κάθε ενδιαφερόμενο).

Σας παραθέτω τα άνωθι, ως απόδειξη του ποινικού και πειθαρχικού παραπτώματος στο οποίο υπέπεσε ο περί ου, για πολλοστή φορά, και σας ζητώ να τοποθετηθείτε σχετικά εντός του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τονίζω δε και υπογραμμίζω, ότι η εκφορά του αυτή δεν πλήττει μόνον εμένα ως πρόσωπο, αλλά κυρίως τον ίδιο το θεσμό του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος δεν είναι Πρόεδρος της πλειοψηφούσας παράταξης αλλά όλων των δημοτικών παρατάξεων.

Επισυνάπτω στην επιστολή μου το εν λόγω δελτίο τύπου, το οποίο απέστειλε ο κ. Μιχαηλίδης σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ προς δημοσίευση, με σκοπό να πλήξει την τιμή και την υπόληψή μου.

 

Με εκτίμηση,

 

 

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΚΟΤΣΙΔΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ