Αλεξανδρούπολη: Εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας

1194
Εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, με τίτλο «Ζωγραφίζοντας τη Γυναίκα» διοργανώνει αύριο στις 7μμ στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Αλεξανδρούπολης.(Δ.Ε.Π.Ι.Σ).

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της κοινωνικής θέσης της γυναίκας, η οποία αποτελεί δείγμα πολιτισμού κάθε λαού. 

Στο χώρο της Δημοτικής βιβλιοθήκης θα εκτίθενται έργα επαγγελματιών και ερασιτεχνών καλλιτεχνών της πόλης που ανταποκρίθηκαν στο ανοιχτό κάλεσμα της Δ.Ε.Π.ΙΣ. και εμπνεύστηκαν από τη γυναίκα σαν σύμβολο και σαν εικόνα και εκφράστηκαν μέσα από την ζωγραφική.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η Χρυσή Μπαχαρίδου θα απαγγείλει ποιήματα από την ποιητική της συλλογή, ενώ την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά η ορχήστρα εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου με την επιμέλεια της διεθνούς φήμης πιανίστα και Διευθύντρια του Μουσείου Μερόπη Κολλάρου.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 15/03/2017, ενώ θα λειτουργεί καθημερινά 11:00 – 13:00 & 19:00 – 21:00

Εκδήλωση για την γυναίκα θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 6.30μμ και στην Περιφέρεια ΑΜΘ με κεντρική ομιλήτρια την κ. Ζωή Γαβριηλίδου, καθηγήτρια του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και Πρόεδρο του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας. θα ακολουθήσει τιμητική βράβευση γυναικών της Περιφέρειας αναγνωρισμένων για την προσφορά τους σε καίριους τομείς της κοινωνικής, πολιτικής, οικονομικής, πολιτιστικής και πνευματικής ζωής του τόπου.

Πηγή