100 Τίτλους Βιβλίων δώρισε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης

1138

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης διοργανώνει, για ολόκληρο τον μήνα Μάρτιο, σειρά δράσεων που αποσκοπούν τόσο στην εξοικείωση των παιδιών με το βιβλίο και τους χώρους της βιβλιοθήκης όσο και σε εναλλακτικούς τρόπους δημιουργικής και ελεύθερης έκφρασης μέσα σε αυτήν.

Τα προγράμματα εκπαίδευσης και έμπνευσης του αισθήματος της βιβλιοφιλίας στα παιδιά ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα 6 Μαρτίου με την επίσκεψη του 14ου Νηπιαγωγείου Αλεξανδρούπολης. Οι μικροί αναγνώστες είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν το κτήριο και την ιστορία του, να περιηγηθούν στη Βιβλιοθήκη και να εξοικειωθούν με τη διαδικασία του δανεισμού, να εκφραστούν συλλογικά με κίνηση και τραγούδι, να συμμετάσχουν ενεργά σε πρωτότυπες δραστηριότητες ανακαλύπτοντας το σύγχρονο πρόσωπο της Βιβλιοθήκης.

Το προσωπικό της Βιβλιοθήκης έχοντας εκπαιδευτεί στα εργαστήρια προώθησης Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος δημιουργεί για τους μικρούς επισκέπτες μια διασκεδαστική πλατφόρμα εναλλακτικής έκφρασης ιδεών και συναισθημάτων όπου τα παιδιά μπορούν να χορέψουν να … ξαπλώσουν στο πάτωμα, να εξερευνήσουν μια ιστορία, να παρουσιάσουν τη δική τους ιστορία και να γνωρίσουν τον κόσμο μέσα από τα 100 νέα παιδικά βιβλία που προσφάτως εμπλούτισαν το τμήμα Παιδικού Βιβλίου της Βιβλιοθήκης. Τα καινούργια βιβλία αγοράσθηκαν για τις ανάγκες της Καλοκαιρινής Εκστρατείας «Γίνε Εξερευνητής του Κόσμου» έτσι όπως προτάθηκε από την Εθνική Βιβλιοθήκη και αποτελούν υλικό έμπνευσης για πολλές …αποστολές και περιπέτειες μέσα στη Βιβλιοθήκη!

Οι δράσεις απευθύνονται σε μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων και θα πραγματοποιούνται καθημερινά κατόπιν συνεννόησης με τη γραμματεία της βιβλιοθήκης στο τηλ. (25510 89690). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

(Ήδη στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί τα ακόλουθα σχολεία: Δευτέρα 6 Μαρτίου 10.30 14ο Νηπιαγωγείο Αλεξανδρούπολης, Τρίτη 7 Μαρτίου 9.45 π.μ. 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης, Δευτέρα 13 Μαρτίου ο βρεφονηπιακός σταθμός Άγιος Στυλιανός, Δευτέρα 13 Μαρτίου 1ο Πειραματικό Σχολειο στις 13:45-15:00, Τρίτη 14 Μαρτίου Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Άβαντα, Τετάρτη 15 Μαρτίου 1ο ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης, Παρασκευή 17 Μαρτίου Γυμνάσιο Άνθειας, Πέμπτη 30 Μαρτίου ο βρεφονηπιακός σταθμός Άγιος Στυλιανός)