Άρθρο: Με κατασχέσεις κινδυνεύουν τα σπίτια της Θράκης

1091
ΘΕΜΑ: «Η ΓΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΗΣ ZIRAAT BANK ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ»
 
Οι κατασχέσεις ακινήτων σε Ξάνθη και Κομοτηνή από την τουρκική τράπεζα Ziraat είναι η μία όψη του νομίσματος της οικονομικής εισβολής που επιχειρεί η Άγκυρα στη Θράκη λόγω της κρίσης. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, το μαύρο χρήμα του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής ρέει άφθονο με στόχο όχι μόνο τον εκτουρκισμό της μειονότητας, αλλά και την αγορά γης στην ευαίσθητη περιοχή.
Κοινό μυστικό αποτελεί στη Θράκη το γεγονός ότι το ισοζύγιο στην αγορά γης, εξαιτίας της συνεχούς οικονομικής κρίσης, τείνει να αντιστραφεί σε βάρος του χριστιανικού στοιχείου, που ζητάει δάνεια από την τουρκική Ziraat, μια και οι κάνουλες των ελληνικών τραπεζών είναι κλειστές. Έως σήμερα η τράπεζα έχει παραχωρήσει δάνεια σε δεκάδες χριστιανούς της περιοχής που απευθύνθηκαν σε αυτήν λόγω του οικονομικού αδιεξόδου στο οποίο έχουν περιέλθει.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως τα υποκαταστήματα της Ziraat σε Ξάνθη και Κομοτηνή δίνουν σχετικά εύκολα δάνεια σε όσους μουσουλμάνους θέλουν να αγοράσουν ακίνητα από χριστιανούς, υποθηκεύοντας ασφαλώς τους τίτλους ιδιοκτησίας υπέρ του τουρκικού δημοσίου.
Την τελευταία επταετία οι ελληνικές τράπεζες δεν χρηματοδοτούν ούτε νοικοκυριά, ούτε επιχειρήσεις λόγω της εγκληματικής πολιτικής που εφαρμόζει η ΕΚΤ και η ΤτΕ με την αναστολή δημιουργίας χρήματος, με αποτέλεσμα πάρα πολλοί να στρέφονται προς τη Ziraat, η οποία ως νέα τράπεζα έχει ευνοϊκούς όρους χρηματοδότησης και δίνει πιο εύκολα δάνεια..αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία του ισολογισμού που σας κοινοποιούμε όπου αποκαλύπτουν την συνεχή αύξηση των χορηγηθέντων δανείων από την εν λόγω τράπεζα.
Επίσης όλοι ομολογούν πως σε Ξάνθη και Κομοτηνή, εξαιτίας της συνεχούς οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, οι μόνοι που αγοράζουν πλέον γη είναι οι αυτοαποκαλούμενοι «Τούρκοι». Ακίνητα – φιλέτα στις πόλεις και μεγάλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις στα πεδινά «σφάζονται» από χριστιανούς και αγοράζονται από μουσουλμάνους, πολλοί από τους οποίους δεν κρύβουν τις σχέσεις τους με το προξενείο.
 
Αγοράζουν ακίνητα χριστιανών σε υπέρογκες τιμές που σίγουρα δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που δηλώνουν στην Εφορία οι υποψήφιοι (πάντα τουρκόφρονες) αγοραστές. Αγοράζονται ακίνητα τα οποία ήδη Ελληνικές τράπεζες τα πλειστηριάζουν δίχως κανέναν έλεγχο
 
Δεδομένου της επικείμενης απόφασης της κυβέρνησης σχετικά με την διαχείριση των κόκκινων δανείων, δεδομένου του γεγονότος πως πολλά από αυτά  υπάρχουν και στην περιοχή της Θράκης.
Ερωτάσθε κύριοι υπουργοί
 
1.  Αντιλαμβάνεσθε τι αντεθνικό παιγνίδι γίνεται με όχημα την ZIRAAT BANK; Τι θα κάνετε για να το σταματήσετε πριν αλλάξει χέρια η γη της Θράκης;
2.Θα μεριμνήσετε εσείς και η ΤτΕ επιτέλους στο να ελέγξετε την διάρθρωση του χαρτοφυλακίου χορηγήσεων της εν λόγω τράπεζας και εάν εφαρμόζει το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας εμπορικών τραπεζών;
2.  Θα πάρετε πολιτική απόφαση  με τροπολογία σας στον επικείμενο νόμο που βρίσκεται σε ανοιχτή διαβούλευση
 έναντι κατασχέσεων και πλειστηριασμών που ήδη γίνονται από την εν λόγω τράπεζα και όχι μόνο;
3.Αντιλαμβάνεστε το κίνδυνο που πιθανόν θα προκύψει από την πώληση κόκκινων δανείων στην περιοχή της θράκης και γενικότερα σε παραμεθόριες περιοχές και πως προτίθεστε να διαφυλάξετε τα εθνικά συμφέροντα στην περίπτωση που αυτά καταλήξουν σε ξένα επενδυτικά funds που από πίσω κρύβονται τουρκικά συμφέροντα;
 
ΛΕΛΙΑΤΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΕΒΡΟΥ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
τηλ επικοινωνίας : 6907557420