Πρόβα πολέμου από την Τουρκία! Βίντεο από άσκηση βίαιης διάβασης του Έβρου

1277
Νέα πρόκληση καταγράφεται από πλευράς Τούρκων σε βάρος της Ελλάδας και αυτή τη φορά στο στόχαστρο έχει μπει ο Έβρος ποταμός αντί των νησιών του Αιγαίου.
 Οι τουρκικές δυνάμεις υπό την ηγεσία ανωτάτων αξιωματικών διεξάγουν εντατικές ασκήσεις με την χρήση αμφίβιων γεφυρών τύπου Samur εκτιμώντας ότι ο ο Έβρος δεν είναι πλέον εμπόδιο για τον τουρκικό στρατό.

Δεν κρύβουν οι νέο-οθωμανοί τα άνομα σχέδια τους για την Ελλάδα και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα ειδικά από στρατιωτικής άποψης.

Σύμφωνα με Έλληνες έμπειρους αμυντικούς αναλυτές όλες οι τουρκικές ασκήσεις των χερσαίων δυνάμεων σχεδόν περιορίζονται είτε σε αποβατικές επιχειρήσεις ( όπως πρόσφατα στο κόλπο της Σμύρνης), είτε σε βίαια διάβαση ποταμού ( προσομοίωση του Έβρου).

Εκεί έχει ρίξει το βάρος η τουρκική ανώτατη στρατιωτική ηγεσία , η οποία σύμφωνα με άλλες «έγκυρες» πληροφορίες έχει αφήσει να διαρρεύσει εσκεμμένα περί προβλήματος στην δομή , την οργάνωση και το ηθικό των ΤΕΔ, μετά το πραξικόπημα.

Τίποτα από όλα αυτά «ακριβώς»  δεν συμβαίνει  και οι Τούρκοι τα νέα στελέχη που έχουν ενταχθεί να αποστέλλουν για την απόκτηση «εμπειρίας» και « εκπαίδευση» στο συριακό μέτωπο στο οποίο η στρατιωτική εμπειρία αποκτάται πλέον επί του πεδίου της μάχης.

Το τουρκικό γενικό επιτελείο ανακοίνωσε ότι για να διατηρηθεί το επίπεδο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων σε υψηλό επίπεδο(!) , διέταξε την διεξαγωγή πολύπλοκων συνδυασμένων ασκήσεων  « βίαιας διάβασης ποταμού».

Στο πλαίσιο αυτό το σύνταγμα μηχανικού της  54ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας που ανήκει στο 5ο Σώμα υπό τον υποστράτηγο Muhittin ÖNÜR διεξήγαγε τις εν λόγω ασκήσεις με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Στην διάβαση του ποταμού χρησιμοποιήθηκαν ειδικά γεφυροφόρα οχήματα οι FNSS SAMUR τα οποία αποτελούν το πλέον επίφοβο αμφίβιο σύστημα γεφύρωσης.

Στην ξηρά το γεφυροφόρο όχημα FNSS SAMUR  μπορεί να κινηθεί με άνεση με 50 χιλιόμετρα την ώρα , ενώ μέσα στο νερό μπορεί να φτάσει σε  ταχύτητες  περίπου 10 χιλιομέτρων.

Συνολικά οι Τούρκοι διαθέτουν  52 γέφυρες Samur που συγκροτούν 4 μονάδες των 12 γεφυρών με τέσσερα ακόμα συστήματα να χρησιμοποιούνται για εκπαιδευτικούς σκοπούς.  Η κάθε γέφυρα έχει μήκος 12,5 μέτρα οπότε η κάθε μονάδα μπορεί να γεφυρώσει ποτάμι πλάτους 150 μέτρων.

Το όχημα μπορεί να κινηθεί σε οποιοδήποτε έδαφος και μέσα στο νερό κινείται με υδροπροωθητές οι οποίοι επιτρέπουν στο όχημα να δύναται να υλοποιήσει  περιστροφή 360 μοιρών άνετα, κάτι τρομερά σημαντικό σε ένα ποτάμι .

Οι γέφυρες αυτές αφορούν ξεκάθαρα  επιθετικές αποστολές καθότι είναι ταχείας αναπτύξεως και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο στον ποταμό Έβρο αφού κανένα άλλο ποτάμι στα σύνορα της Τουρκίας με άλλες χώρες δεν έχει τα χαρακτηριστικά που θα επέτρεπαν στο Samur να αξιοποιηθεί.

Το σύστημα που στην Τουρκία είναι γνωστό ως Samur είναι εξοπλισμένο με δύο υδρο-προωθητήρες Schottel SPJ  για την κίνηση ως πλωτή γέφυρα διαθέτει βαρούλκο αυτο-περισυλλογής, αυτόματο, ενσωματωμένο σύστημα κατάσβεσης πυρκαγιάς όπως και φορητούς πυροσβεστήρες και σύστημα προστασίας ΧΒΡΠ, πίνακα λειτουργίας στο νερό, γερανό, άγκυρα εκτάκτου ανάγκης, ράμπες και πλωτές γέφυρες.

Όλα τα δεδομένα καταδεικνύουν ότι οι Τούρκοι ετοιμάζονται για «αποβατική ενέργεια» έχοντας σε επαγρύπνηση  τον ελληνικό στρατό από τον Έβρο μέχρι την ΑΟΖ της Κύπρου, λόγω του ορθότατου ενιαίου αμυντικού δόγματος Ελλάδος –Κύπρου.

Η ιστορία όμως μας καταδεικνύει όπως συνέβη πριν πολλά χρόνια και στο μέτωπο  Εσκί Σεχίρ –Αφιον Καραχισάρ ότι όπως και τότε οι Τούρκοι συγκέντρωσαν ταχέως μεγάλες δυνάμεις κτυπώντας στο «αδύνατο» σημείο , ενώ η ελληνική πλευρά έχει απλώσει τις δυνάμεις της μη μπορώντας να αντιδράσει  ταχέως, έτσι θα επιχειρήσουν και τώρα.

Το ίδιο ακριβώς είχαν σχεδιάσει οι Τούρκοι και με το περιβόητο σχέδιο «βαριοπούλα» και το ίδιο ακριβώς πράττουν και τώρα .

https://www.youtube.com/watch?v=DvU4AH6oGUg

πηγή 5/3/2017