Σας παρουσιάζουμε τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μεγάλης Δοξιπάρας ‘Ο ΑΗΤΟΣ’.

1701

Η Αναστασία Γκαϊδατζή πρόεδρος του συλλόγου μας μιλάει για την δράση του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγάλης Δοξιπάρας “Ο ΑΗΤΟΣ” :

Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγάλης Δοξιπάρας ” Ο ΑΗΤΟΣ” , ιδρύθηκε το 1979. Το λογότυπο του το οφείλει στη φήμη ότι, επί Τουρκοκρατίας στο χωριό υπήρχε πληθώρα αετών. Λειτούργησε έως και το 1995, με διάφορες δράσεις, έχοντας στο ενεργητικό του και μεικτό Παραδοσιακό σχήμα, με διάφορες παρουσιάσεις. Η λειτουργία του διήρκεσε έως και το 1995.

Η παύση της λειτουργίας του διήρκεσε 20 χρόνια. Τον Δεκέμβριο του 2015, μία ομάδα Δοξαπαριωτών, είχαμε την ιδέα της επανασυγκρότησης και επαναλειτουργίας του Συλλόγου, στην ουσία την συνέχισή του, με το ίδιο λογότυπο, προβαίνοντας φυσικά στην τροποποίηση του καταστατικού του. Αφού έγιναν οι απαραίτητες αρχαιρεσίες εκλέχθηκε το νέο ΔΣ με εμένα (Γκαϊδατζή Αναστασία) πρόεδρο , σύνολο 9μελές ΔΣ, όπως ορίζει το καταστατικό. Ξεκινήσαμε αρκετά δυναμικά. Λόγω του ό,τι είχαμε έλλειψη στέγης, στείλαμε αίτημα στον Δήμο για παραχώρηση του κτιρίου του πρώην Γυμνασίου του χωριού μας, το οποίο διαθέτει μια άριστη υποδομή, στον Σύλλογό μας. Αφού μας παραχωρήθηκε το κτίριο, ξεκινήσαμε την προσωπική εργασία , για να το προσαρμόσουμε στις ανάγκες της λειτουργίας του Συλλόγου.

Ταυτόχρονα ξεκινήσαμε και 3 διαφορετικές δράσεις ( εκδηλώσεις). Η μία ήταν η αναβίωση του Μπέη, έπειτα από 15 χρόνια παύσης, η 2η με τίτλο ” Φεστιβάλ Παραδοσιακών Γεύσεων ” σε συνεργασία με Βουλγαρία και Τουρκία και η τρίτη ” Διονύσια” , γιορτή του Μούστου, σε συνεργασία με την ΔΗΚΕΠΑΟ . Και οι τρεις εκδηλώσεις μας είχαν μεγάλη επιτυχία. Η 4η και πιο σημαντική εκδήλωση διοργανώνεται από τον Σύλλογό μας, στις 13 Μαρτίου στις 9:00 μμ στο νέο κλειστό στάδιο της Ορεστιάδας” Νίκος Σαμαράς”.

Η εκδήλωση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία, επειδή είναι φιλανθρωπικού χαρακτήρα και έχει σχέση με την συναυλία που θα διεξαχθεί από το μουσικό σχήμα της γνωστής Καλλιτέχνιδας Πέγκυς Ζήνα, η οποία -και είναι προς τιμήν της- θα τραγουδήσει αφιλοκερδώς, με σκοπό , τα έσοδα που θα μας αποφέρουν τα εισιτήρια της συναυλίας, να αγοράσουμε ένα ειδικό μέσο μεταφοράς, με ειδικές προδιαγραφές, για τα άτομα με αναπηρία του ΚΔΑΠΜΕΑ. Το δυναμικό του Συλλόγου μας, υπολογίζεται γύρω στα 60 μέλη προς το παρόν και ευελπιστούμε για μεγαλύτερο αριθμό μελών. Επίσης, για τις 18 Μαρτίου προγραμματίζουμε μουσική εκδήλωση με θέμα ” Το κλαρίνο” , την οποία δεν την έχουμε ανακοινώσει ακόμα και στην οποία θέλουμε να τιμήσουμε όλους τους οργανοπαίκτες του κλαρίνου του Ν. Έβρου και να παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα, σχετικό με την πορεία και την προσφορά του κλαρίνου στη Μουσική Παράδοση από την δεκαετία του 50 έως και σήμερα.

Τέλος, στα άμεσα σχέδιά μας είναι και η διοργάνωση μιας ψυχαγωγικής- εκπαιδευτικής εκδρομής, την οποία θα ανακοινώσουμε λίαν συντόμως…