Σύλληψη 2 υπηκόων Αλβανίας για κατοχή ναρκωτικών κατά περίπτωση στην Αλεξανδρούπολη

1123

Κατασχέθηκαν περίπου 1 κιλό λαθραίου καπνού και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης

 

Συνελήφθησαν χθες (1-3-2017) το πρωί, στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων και την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 54 και 37 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα και κατοχή ναρκωτικών κατά περίπτωση.

 

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στην οικία που διαμένουν, εντόπισαν και κατέσχεσαν δύο (2) συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους 965 γραμμαρίων, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί και τον οποίο, όπως προέκυψε, είχε εισάγει ο 54χρονος από την Αλβανία.

 

Επιπλέον, ο 37χρονος κατείχε δύο (2) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 3,4 γραμμαρίων, οι οποίες και κατασχέθηκαν.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης.