Ορεστιάδα: «Ανυπόφορη η κατάσταση των δρόμων…»

1018
Μονοπώλησε την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, στην τελευταία του συνεδρίαση, το θέμα της κατάστασης των δρόμων, τόσο μέσα στην πόλη όσο και στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο του δήμου.

 

Τρεις παρατάξεις της μειοψηφίας έθεσαν τη δημοτική αρχή «προ των ευθυνών της», ζητώντας να προχωρήσει σε άμεσες παρεμβάσεις αποκατάστασης και τονίζοντας ότι «απολύτως δικαιολογημένα οι δημότες διαμαρτύρονται έντονα».

Ειδική αναφορά στην υποστελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών, έκανε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Σταμάτης Γκατζίδης, ο οποίος μίλησε για «κατάσταση αποσύνθεσης» που διαπιστώνεται στην τεχνική υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, η οποία έχει την ευθύνη για τη συντήρηση του οδικού δικτύου στον βόρειο Έβρο (από Μάνδρα μέχρι Ορμένιο).

«Το προσωπικό που απέμεινε είναι ελάχιστο, προσλήψεις έχουν να γίνουν από το 1996, ο νεώτερος εργαζόμενος είναι ηλικίας 55 ετών και τα ελάχιστα μέσα που διαθέτει η υπηρεσία είναι “γερασμένα”», ανέφερε ο κ. Γκατζίδης. «Οι ευθύνες για την κατάσταση αυτή ανήκουν διαχρονικά στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ. και τώρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που ακολουθώντας τις μνημονιακές πολιτικές της Ε. Ε. εγκατέλειψαν το οδικό δίκτυο της περιοχής μας στην τύχη του», πρόσθεσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Β. Μαυρίδης: «θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν…»
«Γνωρίζουμε την κατάσταση, αλλά δεν θα πούμε ψέματα στους δημότες» σχολίασε απαντώντας στους επικεφαλής των τριών παρατάξεων που έθεσαν το θέμα της κακής κατάστασης των δρόμων, ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης.

«Τα δεδομένα μας είναι συγκεκριμένα και διαμορφώνονται από συγκεκριμένους παράγοντες», πρόσθεσε ο ίδιος, σημειώνοντας πως από τα νέα ευρωπαϊκά προγράμματα δεν προβλέπεται ούτε ένα ευρώ για δρόμους και οι οικονομικές δυνατότητες από τη ΣΑΤΑ είναι περιορισμένες. Αναφέρθηκε, μάλιστα, στο κόστος που έχει υπολογιστεί ότι θα απαιτούσε η ασφαλτόστρωση στο κέντρο της πόλης, τονίζοντας πως «μόνο για την αποκατάσταση της Βασιλέως Κωνσταντίνου σε μήκος 7 τετραγώνων και της Κωνσταντινουπόλεως σε μήκος 6 τετραγώνων, χρειάζονται 900.000 ευρώ».

Το δε εκτιμώμενο κόστος ασφαλτόστρωσης του συνόλου του οδικού δικτύου του δήμου, φτάνει τα 60 εκ. ευρώ, υποστήριξε ο κ. Μαυρίδης. «Ούτε 10 θητείες φτάνουν για να πετύχουμε την αποκατάσταση που θα θέλαμε», σχολίασε χαρακτηριστικά και εξήγησε ότι «θα γίνει προσπάθεια για το καλύτερο δυνατό, ώστε να είναι ασφαλείς οι δρόμοι».

Πηγή