Έκτακτο: Ορεστιάδα: Σύλληψη Τούρκων κομάντος για απόπειρα δολοφονίας του Ερντογάν

1308
Θρίλερ εξελίσσεται εδώ και λίγη ώρα στην Ορεστιάδα καθώς συνελήφθησαν δυο Τούρκοι που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν σε απόπειρα δολοφονίας του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για δυο χαμηλόβαθμους Τούρκους στρατιωτικούς, μέλη των δυνάμεων κομάντο του τουρκικού στρατού, που φέρονται να είναι μέλη της ομάδας που αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Ερντογάν κατά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016.

Οι δυο συλληφθέντες φέρονται να έχουν ζητήσει άσυλο από τις ελληνικές αρχές.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι δυο συλληφθέντες ανήκουν στην ομάδα των 47 στρατιωτικών που αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον Τούρκο πρόεδρο τη νύχτα του πραξικοπήματος, στις 15 Ιουλίου του 2016.

Οι στρατιωτικοί είναι μέλη της ομάδας Μπορντό Μπερελί (Διμοιρία Θανάτου), μια ομάδα βατραχανθρώπων, ειδικά εκπαιδευμένοι για να εκτελούν κατ’ εντολή δολοφονίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα “Το Έθνος” φέρονται να μπήκαν στην Ελλάδα, μέσω Έβρου, στις 15 Φεβρουαρίου. Παραδόθηκαν μάλιστα στο αστυνομικό τμήμα της Ορεστιάδας ζητώντας άσυλο από τις ελληνικές αρχές.

Πηγή