ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Έρχοντα μεγάλες αλλαγές σε τεκμήρια και φόρους στα αυτοκίνητα.

1753

Γράφει ο Γιώργος Αδαλής δημοσιογράφος.

Μόλις πληροφορήθηκα και κάτι άλλο! Για τα τέλη και τους φόρους των ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ. Mέχρι τώρα το κράτος μαδούσε κυριολεκτικά όσους είχαν αυτοκίνητα 1800 και 2000 κ.ε., γιατί τους θεωρούσε … πλούσιους! Και γι αυτό είχαν πολύ υψηλά τεκμήρια διαβίωσης αλλά και τέλη κυκλοφορίας τα αμάξια υψηλού κυβισμού! Ενα δίλιτρο αυτοκίνητο δηλαδή, είχε 500 ευρώ φόρο πολυτελείας, 630 τέλη κυκλοφορίας και 7με9.000 τεκμήριο! Ουδέποτε αναρωτήθηκε ποτέ κανείς στην Ελλάδα, τι σκατά πολυτέλεια παρέχει ένα δίλιτρο δεκαετίας ή δεκαπενταετίας την στιγμή που ΚΑΙ έχει απαξιωθεί αλλά ΚΑΙ επί της ουσίας, η πραγματική (εμπορική) του αξία είναι αστεία! Αντίθετα, κάποιοι στην Ελλάδα, αγόρασαν αυτοκίνητα 1200 με 1600 κυβικών και ενώ αυτά ήταν πραγματικά … πολυτελέστατα μιας και άξιζαν ακόμα και άνω των 30.000 ευρώ, εντούτοις, οι ιδιοκτήτες τους πλήρωναν το 1/4 των φόρων σε σχέση με τα παλιά δίλιτρα και είχαν το μισό τεκμήριο!

Εμαθα λοιπόν ότι αυτή η αδικία θα σταματήσει στην Ελλάδα από την επόμενη χρονιά! Ο υπουργός προσανατολίζεται στην δημιουργία νέων τεκμηρίων, που δεν θα λαμβάνουν υπόψιν, καθόλου τον κυβισμό των οχημάτων αλλά μόνο την τρέχουσα εμπορική τους αξία είτε πρόκειται για καινούρια είτε για μεταχειρισμένα!!!

Πρέπει λοιπόν να παραδεχτώ , για να μην λέτε ότι μόνο τους βρίζω, ότι αυτό είναι ένα απόλυτα δίκαιο και αναγκαίο μέτρο, που μπορεί μάλιστα, να λειτουργήσει και θετικά, ακόμη και σε αυτούς που έχουν καταθέσει πινακίδες και να τις πάρουν πίσω, ξαναθέτοντας σε κυκλοφορία πολλά από τα χιλιάδες τέτοια αμάξια που είναι σήμερα σε ακινησία!

Επειδή όμως, είμαι σε θέση να γνωρίζω, ότι η κυβέρνηση ΔΕΝ αγάπησε ξαφνικά τον … λαό, θα σα πω και την μικρή … λεπτομερειούλα που πάντα κρύβεται πίσω από τέτοιες περιπτώσεις:

Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι από τους 1800άρηδες και τους δίλιτρους(!) πήρε ότι ήταν για να πάρει. Και τους σούβλισε σαν αρνιά. Ετσι ο κόσμος στράφηκε προς τα “φορολογικά φτηνά” αυτοκίνητα, τα οποία είχαν γλυτώσει από την υπερφορολόγηση και τα τεκμήρια!

Με αποτέλεσμα να είναι ελκυστικότερα τα αυτοκίνητα κάτω των 1800 κυβικών μιας και είχαν ασήμαντο φορολογικό κόστος και μικρά τεκμήρια! Με δεδομένη λοιπόν την μείωση του οικογενειακού εισοδήματος, οι Ελληνες στράφηκαν σε αμάξια μικρού μεν κυβισμού τα οποία όμως τα χρυσοπλήρωσαν για να τα αποκτήσουν! Ετσι τώρα, όλοι αυτοί που τα αγόρασαν, στην κυριολεξία την πάτησαν, γιατί από του χρόνου θα κληθούν να πληρώνουν πλέον αυτοί το μάρμαρο! Οχι όπως προείπα όχι γιατί η Κυβέρνηση ξαφνικά αισθάνθηκε την ΑΔΙΚΙΑ αλλά γιατί τα παλαιά δίλιτρα έχουν μεγάλες πιθανότητες να παροπλιστούν και να χάσει ο κορβανάς πολλά έσοδα! Ετσι, δίνει κίνητρο σε αυτούς να κρατήσουν στους δρόμους τα παλιά αλλά μεγάλου κυβισμού αμάξια και θα ξεσκίσει όσους έσπευσαν να αγοράσουν νέα αυτοκίνητα !

Ακόμα και χιλιαράκια!

Αυτά … για να μην σας δουλεύει κανείς παιδιά και για να κανονίσετε την πορεία σας μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο!!!