Αλεξανδρούπολη: Έρχεται μέχρι το 2023 το φυσικό αέριο

924

Τέλος της χρονιάς αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή επέκτασης των δικτύων Φ.Α σε έξι πόλεις της ΑΜ-Θ (Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Δράμα, Καβάλα), σύμφωνα με την Εταιρεία Διανομής Αερίου, ώστε να διατίθεται φυσικό αέριο για οικιακή και επαγγελματική χρήση.

Το έργο το οποίο περιλαμβάνει ένα δίκτυο 485 χλμ αναμένεται να ολοκληρωθεί τέλος του 2023 και στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ θα καλυφθούν 45.000 νοικοκυριά και 2.000 επιχειρήσεις.

Oι κατασκευές στην περιοχή έχουν μια ιδιομορφία που δεν έχει εφαρμοστεί σε άλλη πόλη της Ελλάδας. ‘Όπως εξήγησε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Διανομής Αερίου Λοιπής Ελλάδας Θεόδωρος Τερζόπουλος, με το που θα εγκαθίσταται ένα μήκος δικτύου μέσα στην πόλη, ταυτόχρονα θα εγκαθίσταται και οι παροχετευτικοί αγωγοί προς τους χρήστες και ταυτόχρονα θα τίθεται σε λειτουργία.

«Αρα το δίκτυο με το που θα ξεκινήσει να εγκαθίσταται θα είναι άμεσα λειτουργικό και θα μπορεί άμεσα να τροφοδοτεί εκείνους τους καταναλωτές οι οποίοι θα βρίσκονται εκατέρωθεν της πρώτευσης του δικτύου,» είπε και πρόσθεσε πως «πρόκειται για ένα πάρα πολύ μεγάλο πρόγραμμα που θα γίνει στην περιοχή ΑΜΘ και το οποίο είχε παγώσει για χρόνια».

www.ert.gr