Ανθεί το διασυνοριακό εμπόριο στον Βόρειο Έβρο!

1002

Ανθεί το διασυνοριακό εμπόριο στον Βόρειο Έβρο στο περίφημο “Τρίγωνο”!

Όπως γράφει η βουλγαρική ιστοσελίδα ΒulFoto ο καλός καιρός του Σαββατοκύριακου οδήγησε πολλούς Έλληνες από τις περιοχές του Βόρειου Έβρου να περάσουν τα σύνορα για να ψωνίσουν στην Βουλγαρία με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ουρές στον συνοριακό σταθμό Ορμενίου-Καπιτάν Πέτκο Βοιβόντα!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι Έλληνες κατά κύριο λόγο φουλάρουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους ενώ επίσης ψωνίζουν τυριά και αλλαντικά. Από την άλλη όμως πια και αρκετοί Βούλγαροι περνάνε τα σύνορα για να ψωνίσουν στην Ελλάδα ελαιόλαδο το οποίο στην γείτονα χώρα θεωρείται πηγή υγείας και μακροζωίας! Όμως δεν είναι μόνο η Βουλγαρία τόπος ημερήσιων εκδρομών για ψώνια των Ελλήνων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ άλλης βουλγαρικής ιστοσελίδας η μεγάλη υποτίμηση της τουρκικής λίρας φέρνει όλο και περισσότερους έλληνες στο παζάρι της Ανδριανούπολης κάθε Σαββατοκύριακο!

“Οι Έλληνες που έχουν μεγαλύτερο βιοτικό επίπεδο από εμάς έχουν την δυνατότητα να εκμεταλλευθούν πολύ περισσότερο την υποτίμηση της τουρκικής λίρας με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν την αγορά” ανέφερε στο βουλγαρικό site βούλγαρος ταξιτζής που κάθε σαββατοκύριακο μεταφέρει καταναλωτές στην Ανδριανούπολη.

πηγή