Παιχνίδια εντυπώσεων με το αγροτικό πετρέλαιο;

1139

Σκανδαλώδες λένε οι παραγωγοί αυτό που έγινε με την περιβόητη πληρωμή του αγροτικού πετρελαίου! Δεν φτάνει που περίμεναν σχεδόν 4 χρόνια για να πληρωθούν αυτά που δικαιούνται, τα ποσά που μπήκαν δεν είχαν καμία σχέση με αυτά που έλεγε η εμπειρία τους. Η ταλαιπωρία δε να πηγαινοέρχονται στις τράπεζες για ενημέρωση των βιβλιαρίων τους μήπως έγιναν οι σχετικές πιστώσεις, άνευ προηγουμένου….

Το θέμα ξεκίνησε από το απόγευμα της Τρίτης, όπως έγραφε η Agrenda, αλλά το βασανιστήριο τράβηξε πολύ! Η πληρωμή έγινε τμηματικά, ενώ και οι συμψηφισμοί που προηγήθηκαν στις περισσότερες των περιπτώσεων άφησαν τους αγρότες με τη χαρά! Φίλος παραγωγός λέει χαρακτηριστικά «όταν χρωστάμε μπαίνετε στους λογαριασμούς μας και κάνετε αναλήψεις, τώρα που μας χρωστάτε εσείς μοιράζετε μερικά ψίχουλα παίζοντας παιχνίδια εντυπώσεων».

Για τις ασφαλιστικές εισφορές, πάντως, που πρέπει να εισπράξουν, οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ έσπευσαν να ξεκινήσουν τη διαδικασία αποστολής των ειδοποιητηρίων. Και μάλιστα, τα ραβασάκια αφορούν όχι μόνο τις εισφορές Ιανουαρίου, που πρέπει να πληρωθούν ως τέλος Φλεβάρη, αλλά και αυτές του Φεβρουαρίου κι ας έχουν περιθώριο μέχρι τέλος του Μαρτίου! Έτσι για να ξέρουν οι αγρότες τι χρωστάνε!

Ζώνουν τα φίδια τους Νέους Αγρότες το τελευταίο διάστημα, με την έναρξη των αξιολογήσεων για τις εντάξεις στο νέο πρόγραμμα. Το σίγουρο είναι ότι οι αιτούντες είναι πολλοί περισσότεροι από όσους είχαν αρχικά υπολογίσει. Το ζητούμενο είναι ότι τα κονδύλια που έχουν κατανεμηθεί ανά Περιφέρεια δεν φτάνουν… Κάποιοι φοβούνται ότι στο νέο Μέτρο δεν χωράνε ούτε άλλοι νέοι ούτε άλλα χρήματα, με αποτέλεσμα να αναμένεται μεγάλο πετσόκομμα…. Άλλη μια χαμένη επαγγελματική διέξοδος και ειδικά για νέους ανθρώπους που θέλουν να δουλέψουν και να επενδύσουν!

Κι εκεί που τα μπλόκα είναι σε πλήρη εξέλιξη, τα μέτωπα ενισχύονται με περισσότερα τρακτέρ και ο Μπούτας από τη Νίκαια ζητά συσπείρωση και όχι μεμονωμένες κινήσεις που δεν «τρομάζουν» την κυβέρνηση, ο υπουργός καλεί εκ νέου τους αγρότες σε διάλογο. Δεν κατηγορεί τις κινητοποιήσεις, λέει, και ζητά από τους αγρότες να συζητήσουν με το υπουργείο για να λύσουν όσα ζητήματα μπορούν να λυθούν, όπως έγινε και με τη συζήτηση για το αγροτικό στη Βουλή… Κι ας πέρασαν και δεν ακούμπησαν το αγροτικό οι πολιτικοί αρχηγοί στην προ ημερησίας…

Υπερσύγχρονο έγινε – σου λέει με ανακοίνωση του Οργανισμού- το Κέντρο Εξυπηρέτησης για τους αγρότες ασφαλισμένους του ΟΓΑ στην Πατησίων στην Αθήνα! Οι αγρότες φίλοι, βέβαια, που στην πλειονότητά τους βρίσκονται στην επαρχία τις περισσότερες φορές δεν βρίσκουν καν που να πάνε να εξυπηρετηθούν. Άλλωστε, μετά την αλλαγή στο περιβόητο ΕΦΚΑ, οι παλιοί ανταποκριτές στα κατά τόπους υποκαταστήματα του ΟΓΑ δεν είναι σε θέση πλέον ούτε μια σύνταξη να βγάλουν, όπως καταγγέλλουν οι παραγωγοί, γιατί τους αφαιρέθηκε η συγκεκριμένη αρμοδιότητα…

πηγή