Χάσε τα κιλά των γιορτών με ξηρούς καρπούς.

1528

Δεν μπορείς να παρακολουθήσεις ταινία χωρίς να μασουλάς τα αγαπημένα σου σποράκια; Είσαι λάτρης των ξηρών καρπών κάθε είδους και δεν μπορείς να σταματήσεις την κατανάλωσή τους; Όμως, πόσο ωφέλιμοι είναι για την υγεία σου; Ποιο είδος να προτιμήσεις;

Συμβουλές

► Αγόρασε τους ξηρούς καρπούς με το περίβλημά τους και καθάρισέ τους λίγο πριν τους καταναλώσεις, γιατί τα λιπαρά τους οξειδώνονται κι αλλοιώνονται πολύ εύκολα.

► Απόφυγε τους αλατισμένους, καβουρντισμένους και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς, γιατί αυτές οι διαδικασίες επεξεργασίας μειώνουν κατά πολύ τις ευεργετικές τους ιδιότητες.

► Μπορείς να τρως άφοβα περίπου μία χούφτα ξηρούς καρπούς, 3-4 φορές εβδομαδιαίως.

Αυτό το ήξερες;

► Οι ξηροί καρποί έχουν λίγα κορεσμένα λιπαρά και καθόλου χοληστερίνη. Η λελογισμένη κατανάλωσή τους συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων της «κακής» χοληστερίνης.

► Μια χούφτα αμύγδαλα καλύπτει το 35% των ημερήσιων αναγκών μας σε βιταμίνη Ε.

► Μια χούφτα καθαρισμένα καρύδια περιέχει περίπου 2,5 γραμμάρια ω-3 λιπαρών οξέων.

► Ένα και μόνο βραζιλιάνικο καρύδι προμηθεύει τον οργανισμό μας με τριπλάσια ποσότητα σεληνίου σε σχέση με την ημερήσια συνιστώμενη.

► Οι κουκουναρόσποροι περιέχουν πινολενικό οξύ, που σχετικές έρευνες έδειξαν ότι μειώνει σημαντικά την όρεξη μέσω της δράσης του σε δύο ορμόνες που ελέγχουν τον κορεσμό.

► Οι κολοκυθόσποροι (πασατέμπος) περιέχουν ουσίες που συμβάλλουν στην καλή υγεία του ουροποιητικού συστήματος και στην πρόληψη του καρκίνου του προστάτη.

► Οι ηλιόσποροι είναι οι πλουσιότεροι σπόροι σε ιχνοστοιχεία και απαραίτητα λιπαρά οξέα.

► Τα στραγάλια είναι εξαιρετικό σνακ για κάθε δίαιτα, καθώς είναι χαμηλά σε θερμίδες, αλλά πλούσια πηγή λεκιθίνης, βιταμινών Β και πρωτεϊνών.

Οι θερμίδες των ξηρών καρπών  στη μερίδα των 28 g ή περίπου 1 μικρή χούφτα, όχι πολύ γεμάτη.

► Αμύγδαλα ανάλατα 160

► Αμύγδαλα λευκά 235

► Ηλιόσποροι ψίχα 135

► Καρύδια ψίχα 190

► Κάσιους αλατισμένα 160

► Κάσιους ανάλατα 155

► Κολοκυθόσποροι ψίχα 130

► Κουκουναρόσποροι 160

► Πίνατς 170

► Στραγάλια μαλακά 102

► Φιστίκια αράπικα 180

► Φιστίκια κελυφωτά 160

► Φουντούκια 180

Εμείς σας δίνουμε άλλη μια πρόταση για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Δοκιμάστε Ελληνικούς ξηρούς καρπούς  ..ΑΜΥΓΔΑΛΑ , ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΚΕΛΥΦΩΤΑ ΚΑΙ ΑΡΑΠΙΚΑ, ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΠΟΡΟ ΚΑΙ ΗΛΙΟΣΠΟΡΟ.. χωρίς γλουτένη ψημένους στο φούρνο  με αλάτι Ιμαλάϊων.