Ορεστιάδα: Στο Θούριο το πρώτο αγροτικό μπλόκο του Έβρου

1291
Έναρξη αγροτικών κινητοποιήσεων σήμερα στον Έβρο, και συγκεκριμένα στο βόρειο τμήμα του, με τη συγκέντρωση αγροτικών μηχανημάτων στο ύψος του κόμβου του Θουρίου.

Οι αγρότες από την περιοχή του δήμου Ορεστιάδας θα διέλθουν με τα τρακτέρ τους μέσα από την πόλη μετά τις 12 το μεσημέρι και θα πραγματοποιήσουν συμβολική κατάληψη της Τράπεζας Πειραιώς για μισή ώρα περίπου. Στη συνέχεια θα κινηθούν μαζικά προς το σημείο του μπλόκου, όπου θα συναντηθούν με τους αγρότες της περιοχής Διδυμοτείχου.

Στόχος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου, στην οποία συμμετέχουν οργανωτικά μέλη των περσινών μπλόκων Καστανεών και Διδυμοτείχου και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα» οργανωτικών, είναι να δημιουργηθεί ένα ισχυρό κέντρο αγώνα, η δυναμική του οποίου θα κρίνει και την εμφάνιση άλλων μπλόκων στον νομό, στο νότιο τμήμα του, σε συνεργασία με άλλους αγροτοκτηνοτροφικούς συλλόγους. Η κίνηση στο σημείο όπου θα είναι παραταγμένα από σήμερα τα τρακτέρ, θα εκτρέπεται στον παλιό δρόμο Θουρίου-Χειμωνίου.

www.ert.gr