Θρακιώτισσα κατασκεύασε την 1η 3D γέφυρα στον κόσμο.

811

Ένα καινοτόμο επίτευγμα κατόρθωσαν Ισπανοί από το IAAC αναμεσά τους και η Αρετή Μαρκοπούλου (Academic Director of R+D at IaaC) που μεγάλωσε στην Κομοτηνή και τα τελευταία χρόνια αναλαμβάνει καινοτόμα έργα σε όλο τον κόσμο, το ινστιτούτο εξελιγμένης αρχιτεκτονικής της Καταλονίας κατασκεύασε την πρώτη πεζογέφυρα στον κόσμο από τρισδιάστατο εκτυπωτή.

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πεζογέφυρα κοσμεί πλέον το αστικό πάρκο της Καστίγια-Λα Μάντσα, στην αραιοκατοικημένη περιοχή Alcobendas, στην Μαδρίτη. Έχει μήκος 12 μέτρα και πλάτος 1,5 μέτρα. Φιλοδοξεί να καταδείξει ότι η τρισδιάστατη εκτύπωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κατασκευές για μη οικιακή χρήση.

Ο σχεδιασμός ανταποκρίνεται στις προκλήσεις που θέτει η νομοθεσία που έχει να κάνει με δημόσιο χώρο: ο καθένας μπορεί να διασχίσει τη γέφυρα, η οποία, ως αστική υποδομή, ενσωματώνεται στο φυσικό περιβάλλον του πάρκου. Δίκαια, οι Alexandre Dubor, Areti Markopoulou και Rodrigo Aguirre φωτογραφίζονται με υπερηφάνεια, κρατώντας το μοντέλο της πεζογέφυρας.

Πηγή: