Κοινή συνεδρίαση Δήμων για την ακτοπλοΐα Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης.

1041
Την επιδότηση της γραμμής Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη-Λήμνο-Λέσβο, αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να ζητήσουν από τα αρμόδια υπουργεία τα μέλη των δημοτικών Συμβουλίων Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης τα οποία συνεδρίασαν εχτές στην Αλεξανδρούπολη.


Τα μέλη των δημοτικών συμβουλίων αποφάσισαν να καταθέσουν κοινό αίτημα προς την κυβέρνηση με τα παρακάτω αιτήματα:
– Παράταση του χρόνου επιδότησης της γραμμής Σαμοθράκη – Λαύριο, που από φέτος το καλοκαίρι επαναδρομολογείται, για ακόμη δύο μήνες, δηλαδή από Μάιο ως Σεπτέμβριο.
– Επιδότηση από το υπουργείο ναυτιλίας για τη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη-Λήμνο-Λέσβο, για ένα δρομολόγιο τη βδομάδα.
– Παράταση επιδότησης στη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, για 12 μήνες το χρόνο, με στόχο τη μείωση της τιμής των εισιτηρίων, μόνο εάν δεν δημιουργείται κόλλημα με άλλες προσδοκώμενες επιδοτήσεις.

Στην μαραθώνια συνεδρίαση που διήρκεσε περισσότερο από 4ώρες συζητήθηκαν οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις ,αναφέρθηκαν τα προβλήματα των λιμένων γεγονός που εμποδίζει την σύνδεση με άλλα λιμάνια ,ενώ εξετάστηκαν και οι συνεργασίες που μπορούν να γίνουν ανάμεσα στους δυο δήμους.
Στην εισήγηση του ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης αναφέρθηκε σε όλα όσα δεν έγιναν στους δύο δήμους τα τελευταία 25 χρόνια, δήλωσε την στήριξη του στον Δήμο Σαμοθράκης και τόνισε πως «θα είμαστε αρωγοί στην απομόνωση και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας.»
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος του νησιού Αθανάσιος Βίτσας παρουσίασε την κατάσταση που υπάρχει αυτήν την στιγμή στον Δήμο, επισημαίνοντας πως ο Δήμος βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, «υπάρχει στασιμότητα παντού ,κακή οικονομική και οργανωτική κατάσταση, παρ όλα αυτά όμως ο Δήμος μας επιβιώνει με αξιοπρέπεια,» είπε.
Η επόμενη κοινή συνεδρίαση των δυο Δημοτικών Συμβουλίων θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο στη Σαμοθράκη.

www.ert.gr