Ηλεκτρονικά θα μπορείτε να κλείσετε ραντεβού στα νοσοκομεία του Έβρου

1892
Δωρεάν και ηλεκτρονικά θα μπορούν να κανονίζουν τα ραντεβού τους σε νοσοκομεία και ΠΕΔΥ οι κάτοικοι του Έβρου.

rantebou-nosokomeia-evros

Μέσω του νέου συστήματος οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού μέσω διαδικτύου χωρίς χρέωση, ενώ θα εξακολουθήσουν να υφίστανται και τα τηλεφωνικά ραντεβού με χρέωση.

Πριν από λίγες ημέρες, το διοικητικό συμβούλιο του ΠΓΝΕ, μετά από τη διαδικασία συγκέντρωσης και αξιολόγησης οικονομικών προσφορών, προχώρησε στην ανάθεση του έργου «Ανάπτυξη- Αρχικοποίηση και παραμετροποίηση της διασύνδεσης του ολοκληρωμένου Πληροφοριακού συστήματος του Νοσοκομείου με την Ηλεκτρονική Πλατφόρμα e-ραντεβού» στην εταιρεία I Smart PC, έναντι του ποσού των 5.859 ευρώ.

Η πλατφόρμα θα δίνει τη δυνατότητα «κλεισίματος» ραντεβού από τον υπολογιστή και θα περιλαμβάνει τις δημόσιες δομές παροχής υπηρεσιών των ΠΕΔΥ, τα Εξωτερικά Ιατρεία των Νοσοκομείων του ΕΣΥ (τακτική και ολοήμερη λειτουργία), καθώς και ιδιώτες ιατρούς (συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ).

Στην κεντρική βάση δεδομένων του συστήματος:

α. θα καταχωρείται η διαθεσιμότητα των ιατρών ανά ειδικότητα για ραντεβού,

β. θα κλείνονται τα ραντεβού,

γ. θα έχουν δικαίωμα πρόσβασης και διαχείρισης των ραντεβού οι εργαζόμενοι στις γραμματείες των δομών παροχής υπηρεσιών υγείας (Π.Υ.Υ.) του Ε.Σ.Υ. και

δ. θα ενημερώνονται οι ιατροί για τις μηνιαίες υποχρεώσεις τους, σύμφωνα με τα προγραμματισμένα ραντεβού.

Η υπηρεσία των ηλεκτρονικών ραντεβού προσδοκά να εξυπηρετήσει, αλλά και να ανακουφίσει οικονομικά τους πολίτες, αφού δε θα είναι πλέον αναγκασμένοι να επιβαρύνονται με το 1 ευρώ της χρέωσης για το κλείσιμο των ραντεβού τους μόνο μέσω τηλεφώνου με τη χρήση πενταψηφίων τηλεφωνικών κέντρων, όπως ισχύει μέχρι σήμερα.

Με ΕΝ ISO 90012008 πιστοποιήθηκαν έξι τμήματα του Π.Γ.Ν. Έβρου

Πιστοποίηση με ΕΝ ISO 90012008 για δεύτερη συνεχή χρονιά έλαβαν έξι τμήματα του Π.Γ.Ν. Έβρου. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ Ορεστιάδας, πρόκειται για το Κέντρο αίματος ,την Νεφρολογική κλινική-μονάδα τεχνητού νεφρού, την Κλινική εντατικής θεραπείας, το Ακτινοδιαγνωστικό εργαστήριο, την Κεντρική αποστείρωση και το τμήμα ελέγχου ποιότητας έρευνας και συνεχιζόμενης εκπαίδευσης.

Οι τομείς στους οποίους ελέγχθηκαν τα τμήματα και πιστοποιηθήκαν είναι οι εξής :Παροχή υπηρεσιών ελέγχου ποιότητας και έρευνας στο πλαίσιο λειτουργιάς του νοσοκομείου ,υπηρεσίες διαγνωστικής και επεμβατικής ακτινολογίας, υπηρεσίες αποστείρωσης ,υπηρεσίες νεφρολογικού τομέα, υπηρεσίες εκπαίδευσης και έρευνας στον τομέα της νεφρολογίας παροχή περίθαλψης στην νεφρολογική κλινική, παροχή νοσηλευτικών και θεραπευτικών υπηρεσιών στον τομέα της εντατικής θεραπείας και προσέλκυση και διαχείριση αιμοδοτών.

Πηγή