Ολοκληρώνεται η σύσταση εταιρικού σχήματος για τον ζεόλιθο Πετρωτών

1125
Ένθερμα ανταποκρίθηκαν οι καταγόμενοι από τα Πετρωτά μετανάστες που ζουν στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας στο εγχείρημα της Ένωσης Πολιτών για τον ζεόλιθο Πετρωτών, που προετοιμάζει τη σύσταση εταιρικού σχήματος για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων της περιοχής.

Επταμελής αντιπροσωπεία της Ένωσης βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στη γερμανική πόλη και είχε σειρά επαφών με τους μετανάστες που ζουν εκεί, τους ενημέρωσε για την πρωτοβουλία και για τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα συμμετοχής στο εταιρικό σχήμα. Περισσότεροι από 200 πολίτες έχουν ήδη δηλώσει επίσημα ότι επιθυμούν να μπουν ως μέτοχοι σε αυτό, «και ο αριθμός τους αυξάνεται συνέχεια», δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας το μέλος του προσωρινού διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Πολιτών, Μαρία Γκουγκουσκίδου.

Η ίδια σημείωσε ότι οι μετανάστες με τους οποίους συναντήθηκε η αντιπροσωπεία που ταξίδεψε στη Στουτγκάρδη, αντιμετώπισαν «πολύ θετικά» την πρόταση και εξέφρασαν την πρόθεσή τους «να συμμετέχουν στο σχήμα και να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του τόπου καταγωγής τους». Η συνάντηση της Στουτγκάρδης πήρε χαρακτήρα ιδρυτικής συνέλευσης του εταιρικού σχήματος και πλέον δρομολογούνται οι επόμενες ενέργειες για την ολοκλήρωση της σύστασής του.

www.ert.gr