Ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε στην αντεπίθεση για τις δηλώσεις Βορίδη από την Αλεξανδρούπολη

1379
Η υπόθεση των χρυσωρυχείων στη Θράκη, είναι ένα θέμα που απασχόλησε επί σειρά ετών την τοπική κοινωνία.

syriza-voridis

Πριν από 17 χρόνια, στο τόπο μας, δημιουργήθηκε – και τελεί πάντα εν εγρηγόρσει- ένα δυναμικό κίνημα που είχε στόχο την αποτροπή εξόρυξης κοιτασμάτων χρυσού και χημικής επεξεργασίας αυτών στην περιοχή Περάματος κ Σαπών.

Το κίνημα αυτό στηρίχτηκε κ αναδείχθηκε από πλήθος ενεργών συμπολιτών μας, από Δημοτικά Συμβούλια και Δημάρχους, από το σύνολο των επιστημονικών, επαγγελματικών, συνδικαλιστικών, πολιτιστικών φορέων, από την θρησκευτική ηγεσία του τόπου….

Ο ΣΥΡΙΖΑ Εβρου, όλα αυτά τα χρόνια, πρωτοστάτησε σ’ αυτόν τον αγώνα, και παραμένει σήμερα αταλάντευτος στη θέση ότι η συγκεκριμένη ”επένδυση” παραβιάζει κάθε έννοια βιώσιμης ανάπτυξης του τόπου μας. Τόσο η μακρόχρονη επίμονη και αποφασιστική εναντίωση μας, σαν κόμμα, στα σχέδια των χρυσοθήρων…όσο και η ρητή διαβεβαίωση της αντίθεσης στον συγκεκριμένο σχεδιασμό του Προέδρου του Σύριζα Αλέξη Τσίπρα ως αρχηγού της αξιωματικής Αντιπολίτευσης [περιφερειακή συνδιάσκεψη στην Αλεξ/πολη 21/12/2014],αλλά και ως πρωθυπουργού [6/1/2017] επιβεβαιώνει δια του λόγου το αληθές.

Πριν λίγες μέρες ,με την έλευση στη πόλη μας του πρώην υπουργού και νυν κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. κ. Μ. Βορίδη, αποκαλύφθηκε σε όλους μας τι σημαίνει ”η συμφωνία αλήθειας” της Ν.Δ σχετικά με τους σχεδιασμούς των χρυσοθήρων.

Σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Έβρου το κορυφαίο στέλεχος της Ν.Δ  πήρε σαφή θέση υπέρ της εξόρυξης χρυσού, παρόντων τοπικών στελεχών που -σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου-χειροκρότησαν την δήλωση αυτή…πλην του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης ο οποίος προς τιμή του έκφρασε την αντίθεσή του σ’ αυτού του τύπου τις «επενδύσεις».

Οι όποιες προσπάθειες για υποβάθμιση του γεγονότος και για διαβεβαίωση περί του αντιθέτου από μέλη της ΝΟΔΕ, μάλλον ομοιάζει με προσπάθεια  κατευνασμού της οργής της τοπικής κοινωνίας. Βέβαια σε πολλούς από τους συμπολίτες μας είναι γνωστές, από καιρό, οι θέσεις της Ν.Δ  για τις ”επενδύσεις” χρυσού….απλά το κορυφαίο στέλεχος της, ο κ.Μάκης Βορίδης, επιβεβαίωσε τη συνέχεια λόγου και έργου του κόμματος του κ. Κ. Μητσοτάκη με τα πεπραγμένα του κ. Α.Σαμαρά.

Εμείς τους διαμηνύουμε να αφήσουν τα όνειρα και τις ορέξεις τους στα συρτάρια και στα μαξιλάρια τους. Ο λαός της Θράκης δεν πρόκειται να υποκύψει.

Έχει άλλα όνειρα για το τόπο του και αυτά μέρα τη μέρα , βήμα το βήμα βλέπουμε να υλοποιούνται.