Αλεξανδρούπολη: Αστυνομικοί καταδίωξαν Αλβανό που προωθούσε παράνομους μετανάστες

1216
Συνελήφθη χθες (21-1-2017) το πρωί, στο νομό Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης και του Τμήματος Συνοριακής; Φύλαξης Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 21χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες. Επτά (7) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν και τρεις (3) υπήκοοι Ιράκ, Συρίας και Ινδίας.

alvanos-metanastes

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 21χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με πινακίδες των αρχών της Σουηδίας και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.  

 

Αναλυτικότερα, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 21χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, προκειμένου να το ακινητοποιήσει, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.  

 

Λίγο πιο κάτω, ο δράστης εισήλθε στην Εγνατία Οδό (κόμβος Αρδανίου) και στη συνέχεια εξήλθε από αυτήν, στο ύψος του οικισμού Σαπών Ροδόπης. Εκεί ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, κινούμενος σε θαμνώδη περιοχή, πλην όμως εντοπίστηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

 

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Κατασχέθηκαν το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και το χρηματικό ποσό των 135 ευρώ.

 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού Αλεξανδρούπολης.