Ο Αντετοκούνμπο στο All Star Game – Το μήνυμά του στους Έλληνες!

943
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγραψε και επίσημα ιστορία, καθώς ο σούπερ σταρ των Milwaukee Bucks έγινε ο πρώτος Έλληνας που μπήκε στη βασική πεντάδα της Ανατολής για το All Star Game που θα γίνει στις 19 Φεβρουαρίου στη Νέα Ορλεάνη.

Η διαδικασία επιλογής βασιζόταν κατά 50% στις ψήφους των φίλων του NBA, και κατά 50% στις ψήφους των ΜΜΕ και των παικτών.

Ο Greek Freak, όπως είναι το προσωνύμιο του Γιάννη Αντετοκούνμπο, έλαβε 1.604.463 ψήφους, και ήταν τρίτος στην Ανατολή.

Πρώτοι στην ψηφοφορία αναδείχθηκαν οι σταρ των Cleveland Cavaliers Λεμπρόν Τζέιμς (1.893.751), και Κάιρι Ίρβινγκ (1.696.769). Κανείς άλλος παίκτης της Ανατολής δεν ξεπέρασε το 1 εκατ. ψήφους.

Συνολικά στις ψηφοφορίες για τα All Star Games σε Ανατολή και Δύση, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν έκτος σε ψήφους. Ο διεθνής άσος, σε ηλικία 22 ετών και 74 ημερών, εκτός από την πρωτιά που έδωσε στο ελληνικό μπάσκετ, έγινε και ο νεότερος μη Αμερικανός παίκτης που ξεκινά βασικός σε All Star Game.

Αναγνωρίζοντας τη βοήθεια που του έδωσαν όλοι οι Έλληνες, οι οποίοι στήριξαν την υποψηφιότητά σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ευχαρίστησε καθέναν ξεχωριστά και υποσχέθηκε να παίξει για όλη την Ελλάδα στη Νέα Ορλεάνη.

Με μηνύματά του στο Twitter και στο Facebook έγραψε: «Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον καθένα από σας ξεχωριστά για τη στήριξή σας όλες αυτές τις μέρες. Συμμετείχατε όλοι ενεργά σ’ ένα όνειρό μου και με βοηθήσατε να κάνω πραγματικότητα… Το εκτιμάω απίστευτα πολύ! Να είστε σίγουροι πως θα παίξω και για σας στο All Star Game! Ευχαριστώ Ελλάδα».

 

Πηγή