H Samsung εγκαινιάζει νέα εποχή στο home entertainment με την QLED TV

1120
Η Samsung Electronics ανακοίνωσε τις νέες σειρές τηλεοράσεων QLED TV – Q9, Q8 και Q7 – οι οποίες αποτελούν τις πρώτες τηλεοράσεις παγκοσμίως που αναπαράγουν 100% το εύρος του χρώματος, χάρη στη νέα προηγμένη τεχνολογία Quantum Dot.

samsung-oled-tv

«H QLED TV θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή στην οπτικoακουστική βιομηχανία το 2017», δήλωσε ο HyunSuk Kim, Πρόεδρος του Visual Display Business της Samsung Electronics, στο πλαίσιο της ειδικής παρουσίασης που πραγματοποιήθηκε στο Keep Memory Alive Event Center στο Las Vegas. «Με την έλευση της QLED TV, προσφέρουμε την πιο πιστή αποτύπωση της πραγματικότητας στην οθόνη».

Η νέα σειρά προσφέρει εντυπωσιακά βελτιωμένη απόδοση χρωμάτων, εμφανίζοντας το χρωματικό χώρο DCI-P3 με ακρίβεια. Σε μια ακόμη παγκόσμια πρωτιά για τη Samsung, οι QLED τηλεοράσεις είναι σε θέση να αναπαράγουν 100% το χρωματικό εύρος και κάνουν ορατές τις πιο λεπτές διαφορές στο αποκορύφωμα της φωτεινότητας της QLED – μεταξύ 1.500 και 2.000 nits. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να αποδώσουν όλα τα χρώματα σε κάθε επίπεδο φωτεινότητας.

Το χρωματικό εύρος παρουσιάζει χρώμα που μπορεί να αποδοθεί σε διαφορετικά επίπεδα φωτεινότητας. Για παράδειγμα, ένα φύλλο δέντρου μπορεί να εκληφθεί με διαφορετικά χρώματα, από κιτρινοπράσινο έως τιρκουάζ, ανάλογα με την ένταση του φωτισμού.

Πηγή