Διακινητές περνούν μετανάστες από τα παγωμένα νερά του Εβρου

943

Η παγωνιά και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες δεν πτοούν διακινητές και παράτυπους μετανάστες στα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα.

Αψηφώντας τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στο Νομό Έβρου, με τον υδράργυρο να μην ξεπερνά τους 2 βαθμούς Κελσίου, τα παγωμένα νερά και την επικινδυνότητα του ποταμού Έβρου, αλλά και την συνεχή παρουσία των συνοριακών φυλάκων, οι διακινητές εξακολουθούν να επιχειρούν την προώθηση παράτυπων μεταναστών μέσω των ελληνοτουρκικών χερσαίων συνόρων.

Δύο ακόμη διακινητές συνελήφθησαν χθες από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, κατά τη μεταφορά συνολικά 16 παράτυπων μεταναστών, με Ιδιωτικής Χρήσης Φορτηγό αυτοκίνητο.

Ο 23χρονος Τούρκος οδηγός του οχήματος, δεν συμμορφώθηκε στο σήμα στάσης των αστυνομικών, στην παλαιά Εθνική Οδό Τυχερού-Φερών, αλλά συνέχισε την πορεία του αναπτύσσοντας ταχύτητα. Οι αστυνομικοί τον καταδίωξαν και τον συνέλαβαν επί της Εγνατίας οδού, μαζί με τον 38χρονο συνοδηγό του, υπήκοο FYROM.
Κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο φορτηγό, διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά 12 Πακιστανών και τεσσάρων Ινδών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή