ΡΕΜΠΕΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΑΘΩΝΑ ΣΤΟ ΧΑΡΑΜΑ

1573
Με μία πορεία η οποία ξεκινά ήδη από το 1971 στις μπουάτ της Θεσσαλονίκης ο Αγάθωνας Ιακωβίδης γνωστότερος στο ευρύ κοινό απλώς με το όνομά του αποτελεί μία από τις σπουδαιότερες μορφές του σύγχρονου ρεμπέτικου τραγουδιού.

rempetiko_xarama_agathonas
Με γονείς πρόσφυγες καταγόμενους από τη μικρά Ασία ο Αγάθωνας μεγάλωσε σ’ ένα κοινωνικό περίγυρο έντονα διαποτισμένο από αμανέδες και ταξίμια, τα οποία αποτελούν αναφαίρετα στοιχεία της πρώτης περιόδου του ρεμπέτικου τραγουδιού των δεκαετιών ’30 και ’40.


Αυτοδίδακτος και με οδηγό τα παραπάνω ακούσματα ο Αγάθωνας έμαθε να παίζει σχεδόν όλα τα έγχορδα, τα οποία χρησιμοποιούνται στη ρεμπέτικη μουσική, ενώ αφοσιώθηκε αποκλειστικά στο συγκεκριμένο είδος, το οποίο υπηρετεί μέχρι και σήμερα.


Μέσα από τις εμφανίσεις του δίπλα σε σημαντικούς εκπροσώπους της μουσικής αυτής και με δεκάδες ηχογραφήσεις η φωνή του έχει ταυτιστεί με το γνήσιο ρεμπέτικο.


Παράλληλα με τις ρεμπέτικες μελωδίες ο Αγάθωνας τραγουδά και δημοτικά τραγούδια καθώς τα δύο συγκεκριμένα είδη τα θεωρεί «αδέλφια».


Μια βραδιά υποσχόμενη πολλά «ΡΕΜΠΕΤΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΑΘΩΝΑ»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ & ΩΡΑ 22.00
ΕΙΣΟΔΟΣ:10 ΕΥΡΩ ΤΗΛ.ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ 6948273442-25530 22274

Ο Αγάθωνας Ιακωβίδης, ο ρεμπέτης που όλοι αγαπάμε, θα βρίσκεται Στο Χαραμα τη Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου(Διδυμότειχο) και ωρα 22.00 για να μας πει με το γνωστό του μεράκι τραγούδια σμυρναίικα, ρεμπέτικα, αλλά και όμορφα παλιά λαϊκά.

Μαζί του ο εξαιρετικός μαέστρος Μάκης Σταμούλης( μπουζούκι-φωνή) , η Σοφία Τσουλφά ( κιθάρα-φωνή) και ο Ηλίας Κρομμύδας( ακορντεόν).