Το inevros σας παρουσιάζει από το Λονδίνο τους Jade Vine !!! (pics & video)

1675
Είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουμε μια μπάντα που δημιουργήθηκε στο Λονδίνο, αλλά έχει ελληνικότατη καταγωγή και μάλιστα το ένα μέλος της είναι από το Διδυμότειχο και τους Πετράδες.

jade-vine-1

Μιλάμε για τους Jade Vine και τον Μπάμπη Μαργαριτίδη και θα σας παρουσιάσουμε την ιστορία και το μουσικό έργο τους.

Λίγα λόγια για όσους δεν τους γνωρίζουν…

Οι Jade Vine είναι μια πενταμέλης ροκ μπάντα με  εναλλακτική / prog rock επιρροή.

Η μπάντα ιδρύθηκε αρχικά από τους αδελφούς Κωνσταντίνο (κιθάρες, φωνητικά) & Μάριο Μαγδαληνό (κιθάρες, φωνητικά) το 2006. Ο Κωνσταντίνος & ο Μάριος άρχισααν να γράφουν τα πρώτα του τραγούδια και έπαιζαν ως ντουέτο με ονομασία “Uncaused Creation” για δύο χρόνια σε διάφορες παμπ και μπαρ στο Λονδίνο.

Το 2008, στο συγκρότημα ενώθηκε ο Μπάμπης Μαργαριτίδης (ντραμς, κρουστά) και ο Achilles Hilmi (μπάσο). Η μπάντα έπαιξε σε πολλά σημεία της πόλης, χτίζοντας μια πολύ καλή βάση οπαδών και το 2009 ηχογράφησαν ένα demo άλμπουμ το οποίο θα αποτελούσε τη βάση για το πρώτο άλμπουμ τους.

Έπειτα το 2012 έγινε η επόμενη μεγάλη αλλαγή για το συγκρότημα, με την αποχώρηση του Achilles Hilmi και την προσθήκη ενός νέου μέλους, του Roy Stewart στο μπάσο και αλλάζοντας το όνομα σε “Jade Vine”, ενώ σφυρηλατεί μια διαφορετική μουσική κατεύθυνση.

jade-vine-2

Καταλύτης της αλλαγής αυτής ήταν η συνεργασία με τον Daniel Cavanagh από το πασίγνωστο συγκρότημα στους κύκλους της prog, “Anathema”.

ΟΙ Jade Vine συνεργάστηκαν με τον χαρισματικό τραγουδοποιό / παραγωγό και κιθαρίστα των Anathema, ο οποίος ανέλαβε το ρόλο του συμπαραγωγού και γενικού επόπτη του πρώτου τους άλμπουμ.

Οι ηχογραφήσεις ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2012, στο SlaughterHouse (Lynchmob) και στο Heart of Gold studios στο Λονδίνο και διήρκεσε μέχρι τον Απρίλιο του ίδιου έτους.

Το άλμπουμ ήταν μικτό και συνεργασίας με παραγωγή από τον Patrick Moore και δημιουργία από τον Tim Bazell και τον Robert King. Το ντεμπούτο άλμπουμ των Jade Vine “Nothing Can Hide from Light” που κυκλοφόρησε στις 7 Ιανουαρίου 2013 λαμβάνει ένα πολύ θερμό καλωσόρισμα από τους οπαδούς και κριτικούς.

Το συγκρότημα περιόδευσε στο Ηνωμένο Βασίλειο και υποστηρίζεται επίσης από τους Anathema στην Ελλάδα. Επιπλέον, το 2013, στους Jade Vine μπήκε η Anastasiya Malakhova στα πλήκτρα και αργότερα, τον Φεβρουάριο του 2014 ο Τομ Nettleship αντικαθιστα τον Roy Stewart στο μπάσο. Αυτή δεν ήταν γραφτό να είναι η τελική μορφή της μπάντας, αφού στο τέλος του 2014 και στις αρχές του 2015, τόσο η Anastasiya αλλά και ο Tom αντικαταστάθηκαν από τη Mila Verney (πιάνο & πλήκτρα) και τον Γιάννης Παλογιαννίδη (μπάσο), αντίστοιχα.

jade-vine-3

Η μουσική των Jade Vine έχει επηρεαστεί από καλλιτέχνες όπως οι Pink Floyd, Jeff Buckley, Radiohead, Anathema και Pain of Salvation για να αναφέρουμε μόνο λίγους.

Πέρα από αυτό, ο ήχος τους είναι πραγματικά μοναδικός και διαφέρει από τις επιρροές τους, αφού φιλτράρεται μέσα από τις διαφορετικές πολιτιστικές , πολιτικές, κοινωνικές και προσωπικές τους εμπειρίες οι οποίες επιδρούν στον ήχο τους και το στιχουργικό περιεχόμενο.

Το άλμπουμ χαρακτηρίζεται από μια σπάνια μορφή γνησιότητας, μια αίσθηση εσωτερικότητας και μελαγχολίας, καθώς και μια μόνιμη ψυχική αναζήτηση.

To δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο ¨Mind of a man” κυκλοφόρησε το Φεβρουάριο και είναι μία εξίσου φοβερή δουλειά που πρέπει να ακούσετε επίσης….

Ακούστε παρακάτω, το δικό μας αγαπημένο κομμάτι των Jade Vine που τα σπάει πραγματικά!!!!!!