Τη Στουτγκάρδη θα επισκεφθεί η Ένωση Πολιτών για τον ζεόλιθο Πετρωτών

997
Στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας θα ταξιδέψουν στις 19 Ιανουαρίου μέλη της «Ένωσης Πολιτών» Πετρωτών, προκειμένου να ενημερώσουν τους καταγόμενους από την περιοχή μετανάστες για το εγχείρημα σύστασης εταιρικού σχήματος που θα διεκδικήσει την αξιοποίηση του κοιτάσματος ζεόλιθου.

Η «Ένωση Πολιτών», που ως νομικό πρόσωπο έχει αναλάβει την προεργασία ίδρυσης του συγκεκριμένου εταιρικού σχήματος και, παράλληλα, ασχολείται με τον δικαστικό αγώνα κατά των διαδικασιών διαγωνισμού και ανάθεσης της εξόρυξης σε εταιρείες ιδιωτικών συμφερόντων, συστάθηκε τον περασμένο Αύγουστο και επιδιώκει να συσπειρώσει τους κατοίκους και καταγόμενους από την περιοχή Πετρωτών γύρω από την πρωτοβουλία δημιουργίας μιας Ανώνυμης Εταιρείας που θα αξιοποιήσει το κοίτασμα. «Θεωρούμε ότι είναι ένα τοπικό αγαθό που ανήκει στους κατοίκους των Πετρωτών και σε αυτούς θα πρέπει να ανατεθεί η διαχείριση», τονίζει η Ένωση σε πρόσφατη επιστολή της προς τους βουλευτές του νομού Έβρου, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, την Περιφέρεια και τις τοπικές οργανώσεις των κομμάτων.

Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας το ιδρυτικό μέλος της «Ένωσης Πολιτών», Μαρία Γκουγκουσκίδου, ήδη 80 κάτοικοι ή καταγόμενοι από τα Πετρωτά μετανάστες έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στο εταιρικό σχήμα «και υπάρχουν πολλοί ακόμα που γνωρίζουμε ότι προτίθενται να γίνουν μέτοχοι στο εγχείρημα», σημείωσε η ίδια. Όσον αφορά τις δικαστικές ενέργειες για την αναστολή των αποφάσεων και εγκρίσεων που έχουν εκδοθεί για την εταιρεία «Όλυμπος», η κα. Γκουγκουσκίδου σημείωσε ότι εναντίον αυτών έχουν ασκηθεί προσφυγές, δικαστικές και διοικητικές». Σύντομα, μάλιστα, αναμένεται και η απόφαση επί των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η Ένωση Πολιτών, ώστε να διασφαλίσει ότι δεν θα προχωρήσει καμία δραστηριότητα της εταιρείας, έως την έκδοση των αποφάσεων των διοικητικών δικαστηρίων.

www.ert.gr