Η μνήμη της αρχιτεκτονικής

1258
Με πρωτοβουλία του Ελληνικού Προξενείου στην Αδριανούπολη και με τη συνεργασία του Δήμου Μακράς Γεφύρας (Ουζούν Κιοπρού), εγκανιάσθηκε τις απογευματινές ώρες της 15ηςΔεκεμβρίου ε.ε. Έκθεση Φωτογραφίας με τίτλο «Η μνήμη της αρχιτεκτονικής» στο Ναό του Τιμίου Προδρόμου του Βαπτιστού στη Μακρά Γέφυρα, που ανακαινισμένος πρόσφατα λειτουργεί σαν Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου.

mnimi-arxitektonikis

Στα εγκαίνια της Έκθεσης παρέστη, ύστερα από πρόσκληση της  Προξένου κας Εύης Χαριτίδου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές της και προσφέρθηκε η Έκθεση αυτή προσεχώς να φιλοξενηθεί από την Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου στο Διδυμότειχο και στην Ορεστιάδα, τονίζοντας ότι η αρχιτεκτονική και η τέχνη γενικώτερα ενώνουν τους λαούς που κατοικούν στον ίδιο γεωγραφικό χώρο και ότι τα μνημεία είναι κληρονομιά ολόκληρης της ανθρωπότητας.

mnimi-arxitektonikis-1

Τον Σεβασμιώτατο συνόδευαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Διδυμοτείχου, Αρχιμ. Κύριλλος Κολτσίδης, και η κα Μελπομένη Χατζηγιάννογλου, απόγονος Ελλήνων προσφύγων εκ Μακράς Γεφύρας.