Συνελήφθησαν 3 υπήκοοι Βουλγαρίας οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 12 μη νόμιμους μετανάστες

770

Συνελήφθησαν χθες (14-12-2016), στους νομούς Ροδόπης και Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης, τρεις (3) αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 33, 30 (άνδρες) και 35 ετών (γυναίκα), διότι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες. Οκτώ (8) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν και τέσσερις (4) υπήκοοι Αφγανιστάν.

 

Στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, στα Αρριανά – Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν τον 33χρονο και την 35χρονη, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με Βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορίας και να μεταφέρουν με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε, οι τέσσερις μη νόμιμοι μετανάστες, κατηγορούνται και για πλαστογραφία, καθόσον κατά τον έλεγχο κατείχαν και επέδειξαν στους αστυνομικούς, τέσσερα (4) πλαστά υπηρεσιακά σημειώματα.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το βράδυ, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον 30χρονο, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με Βουλγαρικές πινακίδες κυκλοφορίας, μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Συνολικά κατασχέθηκαν 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, 4 κινητά τηλέφωνα και 4 πλαστά έγγραφα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης.