Κήποι: Έκρυβε στις βαλίτσες του πλάκες χρυσού

1434

Εναν 40χρονο αλλοδαπό ο οποίος στις αποσκευές του μετέφερε πλάκες χρυσού, χρυσές λίρες Αγγλίας και χιλιάδες ευρώ εντόπισαν και συνέλαβαν οι αρχές. Η σύλληψή του έγινε στο πλαίσιο επιχειρησιακής συνεργασίας του Τελωνείου Κήπων με το Λιμενικό Σώμα κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποίησαν οι ελεγκτές του Τμήματος Δίωξης του Τελωνείου με την συνδρομή οχήματος ανίχνευσης (x-ray) της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Λιμενικού Σώματος σε Ε.Ι.Χ με πινακίδες Σκοπίων. Στο αυτοκίνητο εντόπισαν στις προσωπικές αποσκευές του 40χρονου πέντε πλάκες χρυσού συνολικού βάρους 4.075 κιλών και 14 χρυσές λίρες Αγγλίας.

Το περιστατικό έγινε γνωστό από το Λιμενικό το βράδυ της Τετάρτης 14/12, ωστόσο η επιχείρηση και η σύλληψη του 40χρονου έγιναν στις 28 Νοεμβρίου 2016. Σύμφωνα λοιπόν με την επίσημη ενημέρωση από το Λιμενικό, για τον χρυσό δεν προέκυψε η καταβολή των αναλογούντων δασμών και φόρων στο δημόσιο, ενώ η διαδικασία και ο τρόπος μεταφοράς του παραπέμπει σε κυκλώματα εμπορίας και μεταφοράς χρυσού προς την Τουρκία, λόγω της μεγάλης ζήτησης και της αυξημένης τιμής του. Η συνολική αξία των ανωτέρω προσδιορίζεται περίπου στις 120.000 ευρώ.

Παράλληλα ο 40χρονος είχε και 21.000 ευρώ μετρητά, για τα οποία δεν υποβλήθηκε η εκ του νόμου προβλεπόμενη Δήλωση Ρευστών Διαθεσίμων. Για την υπόθεση ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή Αλεξανδρούπολης, επιβλήθηκε και εισπράχθηκε πρόστιμο περίπου 65.000 ευρώ, ενώ για τον χρυσό θα ακολουθηθεί η νόμιμη τελωνειακή διαδικασία εξαγωγής του.

Έκρυβε στις βαλίτσες του πλάκες χρυσού

πηγή