Λογοτεχνικές περιδιαβάσεις στην Κωνσταντινούπολη του 19ου αιώνα: Από το Αβράτ-παζάρ στο Χαβιαρόχανο Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, 7:30 μ.μ.

1842
Το Αρχείο Θρακικής Λογοτεχνίας του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Έβρου σας προσκαλούν στη διάλεξη της κ. Αναστασίας Τσαπανίδου, Δρ. Νέας Ελληνικής Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θέμα: Λογοτεχνικές περιδιαβάσεις στην Κωνσταντινούπολη του 19ου αιώνα: Από το Αβράτ-παζάρ στο Χαβιαρόχανο η οποία θα πραγματοποιηθεί στο καφέ του Μουσείου, την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 στις 7.30 μ.μ.

ethnologiko-mouseio-thrakis-poli
Χορηγός THRAKI PALACE

Η Αναστασία Τσαπανίδου είναι απόφοιτος του Τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ. και έχει φοιτήσει τρία χρόνια στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα του Τμήματος Φιλολογίας του Α.Π.Θ. και έχει εκπονήσει στο ίδιο Τμήμα διδακτορική διατριβή με θέμα την Κωνσταντινούπολη στην ελληνική πεζογραφία 1830-1880. Έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις της σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει δημοσιεύσει εργασίες σε επιστημονικά έντυπα, σχετικά με την ελληνική λογιοσύνη και λογοτεχνική παραγωγή του 19ου αιώνα. Ασχολείται ιδιαίτερα με την εκδοτική παραγωγή της Κωνσταντινούπολης της ίδιας εποχής, η οποία παραμένει σε μεγάλο βαθμό ακόμη αδιερεύνητη. Αυτό το διάστημα εκπονεί μεταδιδακτορική έρευνα στο Τμήμα Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ως συνέχεια της διδακτορικής της έρευνας, με θέμα την Κωνσταντινούπολη στην ελληνική πεζογραφία από το 1880 έως τον Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο. Ταυτόχρονα εργάζεται ως καθηγήτρια Φιλόλογος στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Νομού Καβάλας.