Συνάντηση του κ. Πέτροβιτς με τον Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης

1200
Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς δέχτηκε τη Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016, στο γραφείο του τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Θράκης (ΟΕΕΘ) Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

amth-petrovits

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση από πλευράς Ομοσπονδίας για τις ενέργειες του Δ.Σ., ιδιαιτέρως σε ό,τι αφορά την αναβάθμιση του Μεθοριακού Σταθμού των Κήπων.

Ο κ. Πέτροβιτς τόνισε ότι η ανάπτυξη της περιοχής, μέσα σε αυτό το δυσβάσταχτο περιβάλλον της οικονομικής κρίσης, έχει έναν πολύ σημαντικό πυλώνα στήριξης, την ιδιωτική πρωτοβουλία, τους εμπόρους και τους επιχειρηματίες.

«Ως Περιφέρεια στηρίζουμε έμπρακτα τον κλάδο, συμπαραστεκόμαστε σε κάθε τους πρωτοβουλία και πράττουμε τα μέγιστα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, προκειμένου να δώσουμε τη δυνατότητα στο επιχειρείν να ανασάνει. Σε ό,τι αφορά στις παρεμβάσεις στο Μεθοριακό  Σταθμό των Κήπων, ως Περιφέρεια, με τον αείμνηστο Γιώργο Παυλίδη, κατασκευάσαμε και θέσαμε στη διάθεση των αρχών, δύο λωρίδες επιβατηγών οχημάτων ιδιωτικής χρήσης. Στόχος να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε με ευελιξία και σε ικανοποιητικό βαθμό, τις μεγάλες αναμονές των εισερχόμενων για τουρισμό».

Παράλληλα, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου έθιξε το θέμα των προβλημάτων που ήδη δημιουργούνται στους δειγματοληπτικούς, από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, ελέγχους σε διερχόμενα φορτηγά με εισαγόμενα αγροτικά ευπαθή προϊόντα, τονίζοντας ότι ζητήθηκε από το αρμόδιο Υπουργείο η δημιουργία κατάλληλων υποδομών και προμήθεια εξοπλισμού για την ορθή πραγματοποίηση των ελέγχων και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

«Η ριζική, ωστόσο, ανακατασκευή του κτιρίου που απαιτείται, είναι ευθύνη του κεντρικού κράτους και οφείλει να το πράξει. Εμείς πιέζουμε διαρκώς προς αυτή την κατεύθυνση», κατέληξε ο κ. Πέτροβιτς.  

Τον κ. Χατζημιχαήλ συνόδευαν ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΕΘ Αντώνιος Φραντζής, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης Γεώργιος Αρτοποιός, ο Γραμματέας Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης Νικόλαος Γρηγοριάδης, ο Πρόεδρος Επαγγελματιών Σαμοθράκης Ιωάννης Γλήνιας, η Γενική Γραμματέας Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Βίβιαν Κουρμπανιάν, ο Εκπρόσωπος Τύπου Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Μιχάλης Νικολαΐδης, η Γραμματέας της ΟΕΕΘ Αθηνά Ναβροζίδου.