Καταργούνται οι βαθμοί των μαθητών σε Δημοτικά και Γυμνάσια. Έρχεται το «προφίλ μαθητών»

408

Θυμίζουμε πως ο τότε πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την παιδεία Αντώνης Λιάκος, είχε κάνει λόγο στην ΕΤ1 πως οι βαθμολογίες των μαθητών θα αντικατασταθούν με το “προφίλ του μαθητή” που θα φτιάχνουν οι εκπαιδευτικοί

Συγκεκριμένα ο Αντώνης Λιάκος είχε σημειώσει πως  οι εξετάσεις να περιοριστούν και να αυξηθεί η περιγραφική αξιολόγηση του μαθητή σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως “θα πρέπει οι εξετάσεις να περιοριστούν όσο το δυνατόν περισσότερο και να αυξηθεί η περιγραφική αξιολόγηση και ποιοτική αποτίμηση του μαθητή”.

Στην συνέντευξή του ο κ. Λιάκος είπε πως αντί να βάζουν οι εκπαιδευτικοί από 1-20, να συντάσσουν μια έκθεση, να κάνουν το προφίλ του μαθητή και να επισημαίνουν που είναι ισχυρός. Ο ίδιος τόνισε ότι θα πρέπει οι εξετάσεις να περιοριστούν όσο το δυνατόν περισσότερο κο κ. Λιάκος απάντησε:  «το περνάω δεν περνάω την τάξη δεν είναι κάτι απλό. Δε θέλουμε να κόβεται ένα παιδί επειδή δε μπορεί να περάσει δυο μαθήματα. Αν ένας μαθητής μείνει στην τάξη μια φορά, δεν θα περνάει εύκολα τις τάξεις τις επόμενες φορές. Δημιουργούμε μια εκπαίδευση μαθητοκεντρική. Από τη διδασκαλία στη μάθηση. Μάθε στο παιδί πώς να μαθαίνει, πώς να ερευνά».

πηγή