Έβρος: Λερναία Ύδρα οι διακινητές μεταναστών. Αλλά η Αστυνομία κάνει καλά τη δουλειά της

1420
Συνελήφθησαν 2 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις συνολικά 13 μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν προχθές (6-12-2016), στους νομούς Ροδόπης και Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης, δύο (2) διακινητές, ένας 20χρονος ημεδαπός και ένας 43χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ουκρανίας, διότι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες. Επτά (7) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και έξι (6) υπήκοοι Αφγανιστάν.  diakinites-evros-metanastes-1

Στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 20χρονο, οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημά του, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.  

Λίγο πιο κάτω, ο δράστης ακινητοποίησε το αυτοκίνητο και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως  συνελήφθη.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων, συνέλαβαν τον 43χρονο, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), με πολωνικές πινακίδες κυκλοφορίας, μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

diakinites-evros-metanastes-2

Συγκεκριμένα, ο 43χρονος οδηγώντας το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα μας. Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε συνεργασία με τελωνειακούς υπαλλήλους, διαπίστωσαν ότι ο 43χρονος μετέφερε παράνομα με το φορτηγό έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχε αποκρύψει στην καρότσα του.  

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του 43χρονου, περιλαμβάνει και παράβαση του νόμου περί όπλων, καθόσον, στο όχημά του βρέθηκαν δύο μαχαίρια, συνολικού μήκους 30 και 22 εκατοστών.

Συνολικά κατασχέθηκαν δύο οχήματα, δύο μαχαίρια και 5 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης και το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων Αλεξανδρούπολης.