Βραδιά Οίνου στην Αλεξανδρούπολη

1722

Από Μαρία Τολούδη

 

Εχθές, 6 Δεκεμβρίου, στο κέντρο διασκέδασης Κυβερνείο, στην Αλεξανδρούπολη, όσοι παρευρέθηκαν είχαν την εμπειρία μίας εξαιρετικής βραδιάς οινοαπόλαυσης.

Οι καλεσμένοι της οικογένειας Ρούβαλη, του γνωστού οινοποιείου, των Αριστοτέλη Γόιδα και Γιώργου Κουκουράβα, άκουσαν, γεύτηκαν, απόλαυσαν.

Η οινολόγος Θεοδώρα Ρούβαλη, η νέα γενιά της επιχείρησης, μας σύστησε πέντε υπέροχα κρασιά με πολλές διακρίσεις.

Ενώ τα δοκιμάζαμε, περιέγραφε, βοηθώντας να ανακαλύψουμε τα μυστικά τους, να ακολουθήσουμε την πορεία τους από τον αμπελώνα μέχρι το ποτήρι μας.

Γέμισε το ποτήρι Ελλάδα, ήρθαν αρώματα από εσπεριδοειδή και περιβόλια, κι έλατα. Όλη η ομορφιά της Αιγιαλείας, Βόρεια Πελοπόννησος, όπου βρίσκονται οι αμπελώνες και λιάζονται σε απάνεμες πλαγιές, σε ένα χρυσαφένιο υγρό, σε ρουμπινί νέκταρ.

Η βραδιά θύμιζε την ταινία «Πλαγίως», μόνο που συνέβη στην παραλία της Αλεξανδρούπολης κι όχι στις ΗΠΑ. Στην κατ’ ιδίαν κουβέντα επιβεβαιώθηκε ότι ο σκηνοθέτης της ταινίας, Alexander Payne, που κατάγεται από την περιοχή, επισκέφθηκε το οινοποιείο. Εύλογη η απορία αν ήταν και η αφορμή. Ξαναγυρίζοντας στη βραδιά, θα ήταν παραλειψη και μισή η ευχαρίστηση, αν δεν συνοδευόταν το υπέροχο κρασί που φέρει ετικέτες με ελληνικά ονόματα «Μίτος», «Ιανός», με μουσική. Οι μουσικοί της πόλης μας, Κωνσταντίνος Κάλλιας, Δανάη Καλογιάννη, Δημήτρης Κανίδης μας θύμισαν, παρέσυραν σε στιγμές μαγικές με το ταλέντο τους.

Ο κ. Άγγελος Ρούβαλης, υπερήφανος για τα πολυβραβευμένα κρασιά του, την χαρισματική και καταρτισμένη κόρη, ήταν ο συνδετικός κρίκος της βραδιάς επιβλέποντας τι πίνουμε, πώς, και τι μας αρέσει.

Μια βραδιά που μας χάρισαν άνθρωποι που δεν είναι απλά επιχειρηματίες, αλλά αγαπούν αυτό που κάνουν με γνώση και μεράκι. Θέλουν δε αυτή την θαυματουργό ουσία, την παραγωγή τους, να την μοιρασθούν.

img_0986