Το Google Maps σε ακολουθεί σε κάθε βήμα σου και υπάρχει Website να στο αποδείξει!

1278

Το Google Maps σε ακολουθεί σε κάθε βήμα και υπάρχει Website να στο αποδείξει!

 

google-maps

Δεν είσαι ποτέ μόνος εκεί έξω, ακόμα και αν το προσπαθείς έντονα! Και αυτό γιατί η Google εδώ και καιρό παρακολουθεί κυριολεκτικά κάθε βήμα σου! Πιο συγκεκριμένα, το Google Maps τοποθετεί μία κόκκινη πινέζα στην τοποθεσία που βρίσκεται αλλά και στα μέρη από τα οποία πέρασες.

Δεν το πιστεύεις; Θα στο αποδείξω άμεσα! Κάνε log in στο ίδιο  Google accountπου χρησιμοποιείς στο smartphone σου και κλίκαρε πάνω σ’ αυτό το link. Μόλις συνδεθείς θα είσαι σε θέση να δεις όλα τα δεδομένα για τα μέρη που επισκέφτηκες από την πρώτη κιόλας μέρα του μήνα!

Ακόμα πιο απίστευτο είναι το γεγονός ότι δεν έχει σημασία οι ρυθμίσεις απορρήτου που θα επιλέξεις καθώς οι πληροφορίες σου εξακολουθούν να συλλέγονται και να αποθηκεύονται «κάπου» από τη Google.

Πώς κάνεις disable το να σε παρακολουθεί η Google

  • Για να checkάρεις αν το location history είναι enabled στο account σου, πήγαινε στο Google Maps Location History page και κάνε click στο γρανάζι για να αποκτήσεις πρόσβαση στα History settings.
  • Από εδώ μπορείς να κάνεις disable ή enable την υπηρεσία.

Να σημειωθεί ότι αν κλείσεις την επιλογή καταγραφής του ιστορικού σου δεν διαγράφει αυτόματα και όλα τα παρελθοντικά δεδομένα.

Αν θέλεις να διαγράψεις τα παρελθοντικά δεδομένα:

Πας στο Location History page και κάτω από το ημερολόγιο θα δεις την επιλογή «delete your history» και επιλέγεις αν θέλεις να διαγραφούν τα δεδομένα για ένα διάστημα ή για το συνολικό ιστορικό.