Ορεστιάδα: Εσπερίδα με θέμα το Μανιτάρι σαν εναλλακτική καλλιέργεια

745

ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙ ΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΚΑΛΙΕΡΓΕΙΑΣ» ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΤΚ ΚΑΣΤΑΝΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ «ΤΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙ ΜΙΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΚΑΛΙΕΡΓΕΙΑΣ» ήταν το θέμα εσπερίδας που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Ορεστιάδας με τη σχολή Γεωπονίας και Δασολογίας του Δ.Π.Θ. και την ¨Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ορεστιάδας.

Κατά τη διάρκεια της εσπερίδας ο Δρ. Αντώνης Φιλιππούσης Γεωπόνος-Μυκητολόγος PhD., και Τακτικός Ερευνητής ΕΛΓΟ ανέπτυξε το θέμα «Τεχνική καλλιέργειας μανιταριών με έμφαση στη καλλιέργεια των ειδών Pleurotus».

«Κατάσταση και προοπτικές της καλλιέργειας μανιταριών. Συντήρηση, μεταποίηση και διάθεση των μανιταριών στην αγορά» ήταν το θέμα εισήγησης της Δρ. Διαμαντοπούλου Παναγιώτας, Γεωπόνος-Επιστήμονας Τροφίμων PhD., Αναπληρώτρια Ερευνήτρια ΕΛΓΟ ενώ  ο Δρ. Στέφανος Διαμαντής Τέως Τακτικός Ερευνητής Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ) εισηγήθηκε το θέμα  «Τρούφα, μια νέα δυναμική και προσοδοφόρα καλλιέργεια»

Η εσπερίδα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Τ.Κ. Καστανεών, και σαν στόχο είχε τη γνωριμία με τα είδη μανιταριών που απαντώνται στον Ελλαδικό χώρο και την τεχνική καλλιέργειας τους . Απώτερος σκοπός της διοργάνωσης,  η στήριξη και η ανάπτυξη εναλλακτικών οικονομικών δραστηριοτήτων για τους κατοίκους της περιοχής μας μέσα από την καλλιέργεια των μανιταριών.

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου η εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία, τέθηκαν ερωτήματα και προβληματισμοί στους εισηγητές γεγονός που καταδεικνύει το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων στην εσπερίδα

Την εσπερίδα χαιρέτησαν ο Δημάρχος Ορεστιάδας  κ. Μαυρίδης Βασίλειος, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας & Δασολογίας Δ.Π.Θ.  κ. Κουτρούμπας Σπυρίδων και ο Προέδρος της Τοπικής Κοινότητας Καστανεών κ. Τζιαμαλίδης Σταύρος.

 

 

 

                                            Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

                                               ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ