«Μαύρη τρύπα» ο Έβρος στον χάρτη ψηφιακής κίνησης (Δείτε το χάρτη)

1287

“Μαύρη τρύπα” στον χάρτη «ψηφιακής κίνησης» είναι ο Έβρος και οι περισσότερες περιοχές της Θράκης, σύμφωνα με τα συμπεράσματα διπλωματικής εργασίας που παρουσίασε φοιτητής του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

mavri-tripa-evros
Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο επιβλέπων καθηγητής, Νικόλας Καρανικόλας, εξήγησε ότι τα “check in” που γίνονται από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αποκαλύπτουν ορισμένα χαρακτηριστικά των περιοχών της χώρας, όπως αυτά της εμπορικότητας, του οικονομικού επιπέδου, της πληθυσμιακής σύνθεσης και της τουριστικής κίνησης που αυτές παρουσιάζουν.

«Οι ζώνες “ψηφιακής σιωπής” εξηγούνται από τα γενικότερα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά του κάθε τόπου», ανέφερε ο κ.Καρανικόλας, και πρόσθεσε ότι οι υψηλότερες τιμές δημοσιεύσεων παρατηρούνται σε μεγάλα εμπορικά κέντρα, σε εστιατόρια, μπαρ και νυχτερινά club, αλλά και σε μεγάλα ξενοδοχεία.

Όσον αφορά τη χρηστικότητα της έρευνας που έγινε, σημείωσε ότι οι πληροφορίες είναι αξιοποιήσιμες σε διάφορους τομείς, όπως τον μεσιτικό, τον τουριστικό, ακόμα και στον σχεδιασμό δρομολογίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Πηγή: http://www.ert.gr/