Ο μοναδικά αισθαντικός Leonard Cohen “έφυγε” από κοντά μας και από την αγαπημένη του Ύδρα!!

1341

 Ο Leonard Cohen πέρασε ένα μεγάλο μέρος της ζωής του στην Ύδρα, μιλούσε αρκετά καλά ελληνικά και αγαπούσε την ελληνική μουσική

Ο Leonard Cohen, ο λογοτέχνης της ροκ μουσικής του οποίου τα τραγούδια συνδύασαν θρησκευτικές απεικονήσεις με θέματα τη λύτρωση και την σεξουαλική επιθυμία και του έφεραν την αναγνώριση των κριτικών και των ακροατών του, πέθανε στα 82 του χρόνια, σύμφωνα με μια ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του στο Facebook.

Τον Leonard Cohen μπορούμε να τον θεωρούμε σε ένα βαθμό και δικό μας άνθρωπο. Δικός μας, αφού έχει ζήσει για πολλά χρόνια στην Ύδρα όπου  είχε αγοράσει σπίτι είχε ζήσει μια μεγάλη περίοδο της ζωής εκεί και είχε γράψει ένα επίσης μεγάλο μέρος από το έργο του.AdTech Ad

Στις 27 Σεπτεμβρίου του 1960, έξι ημέρες μετά τα 26α γενέθλιά, του ο Κοέν έριξε την άγκυρά του στη λιμάνι του πανέμορφου νησιού.

Εκεί αγόρασε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα και νερό αντί 1.500 δολαρίων και ανακάλυψε τον ελληνικό τρόπο ζωής. Το σπίτι του Cohen στην Ύδρα ήταν τριώροφο με πέντε δωμάτια αλλά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ή τρεχούμενο νερό.

Στα γράμματα που έστελνε στην μητέρα του έγραφε «Πρέπει να είναι πάνω από 200 ετών και πολλές γενιές ψαράδων να έζησαν εδώ», ενώ στην αδερφή περιέγραφε την ζωή του σε εκείνο το παλαιό σπίτι «Τριγυρνάω μες στα δωμάτια με ένα κερί στο χέρι σαν την οικονόμο της “Ρεβέκκας” πάνω κάτω στο τρομαχτικό υπόγειο.

Ο ήχος των κουδουνιών από τα μουλάρια καθώς σκύβουν να φάνε σου σκίζει την καρδιά έτσι όπως μπλέκεται με τις μουσικές της ταβέρνας δύο η ώρα το πρωί της Δευτέρας».

Καλό ταξίδι….