Ορεστιάδα: Στο Μικτό Ορκωτό η υπόθεση κακοποίησης των δύο παιδιών

528

Στις 25 Ιανουαρίου του 2017, στο μικτό ορκωτό δικαστήριο Ν. Ορεστιάδας, εισάγεται η υπόθεση του βάναυσου ξυλοδαρμού και κακοποίησης που υπέστησαν τα δύο αδερφάκια ηλικίας τριών και πέντε ετών τον περασμένο Μάρτιο, από τον 34χρονο σύντροφο της μητέρας τους, στο σπίτι του όπου διέμεναν με τον ίδιο και τη μητέρα τους, στον Άβαντα της Αλεξανδρούπολης.

orestiada-kakopoiisi-evros

Τα δύο παιδιά είχαν μεταφερθεί διαδοχικά την ίδια ημέρα, στο Π.Γ.Ν.Α. Αλεξανδρούπολης.

Αρχικά, διακομίστηκε το πεντάχρονο αγόρι σε κρίσιμη κατάσταση και στη συνέχεια ο τρίχρονος αδερφός του με σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο.

Ο τρίχρονος βρέθηκε σε μία κρύπτη ενός τοίχου, από αστυνομικούς που διενεργούσαν έλεγχο στην οικία του 34χρονου, λίγες ώρες μετά από την διακομιδή του πρώτου παιδιού .

Τότε, παρά το γεγονός ότι ο φερόμενος δράστης και η μητέρα τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες, αποδίδοντας τες ο ένας τον άλλον, είχαν κριθεί προφυλακιστέοι, ενώ οι γονείς του 34χρονου, που διέμεναν σε διπλανή οικεία , αντιμετώπισαν την κατηγορία της παράλειψης λύτρωσης κινδύνου ζωής, όμως στη συνέχεια απαλλαχθήκαν με βούλευμα.

Μεταξύ των βασικών μαρτύρων της υπόθεσης, αναμένεται να είναι και οι γιατροί που παρέλαβαν την ημέρα εκείνη στο ΠΓΝΑ Αλεξανδρούπολης, τα δύο παιδιά.

Πηγή: http://www.ert.gr/